Annonsørinnhold

KUNST: Are Wiig er motivet til ett kunsttrykk signert Lars Erik Karlsen. Det selges som en del av finansieringen av Wiigs deltagelse i soloregatta rundt jorda.

Are Wiig inspirert av Fritjof Nansen

Jordomseileren har arvet ett kort som var med polarskuta «Fram» over polhavet. Det var med å finansiere turen. Ideen har Wiig kopiert.

Publisert Sist oppdatert
POLHAVET: Are Wiig har et kort som var med «Fram» mot nordpolen. Ideen har Wiig kopiert.

– Jeg har trykket opp 1000 nummererte kort fra ett trykk som kunstneren Lars Erik Karlsen har laget. Alle kortene skal bli med rundt jorda når jeg seiler «Golden Globe Race» fra sommeren, forteller Are Wiig. Han kan ikke garantere at kortene er like fine etter turen rundt jorda som de er nå fra CopyCat. Selv om de ligger i en vanntett bag under dekk, så blir det mye fukt.

– Jeg kan ikke garantere om de kommer tilbake heller, forsvinner jeg, så forsvinner kortene også, humrer soloseileren. Kortene selges for 500 kroner hver.

Også kunstrykk

Kortet har motiv av Are Wiig, og kunstverket blir også solgt som kunsttrykk. Det skal trykkes opp mot 100 nummererte eksemplarer, og selges direkte fra kunstneren, eller fra Are Wiig. Prisen er 3200 kroner hvor pengene halvparten av pengene går til å støtte Wiigs deltagelse i regattaen.

Are Wiig har en egen nettside hvor du an bestille kort, eller kunsttrykk. Du finner siden her. 

Få sponsorer

Are Wiig regner med at regattaen vil koste ham 1,5 millioner kroner. Bare deltageravgiften er på flere hundre tusen. Den er ekstra høy, fordi Wiig har betalt en sponsoravgift, uten å få noen særlige sponsorkroner. Det meste har vært rabatter på utstyr.

Ekte seiler

Det er ingen tilfeldighet at Wiig valgte Lars Erik Karlsen som kunstner. Wiig liker stilen hans, og ble kunstinteressert kunde alt for 30 år siden. Karlsen har også jobb hos Hovde Maritim som er av også forhandler for Bavaria i Nordnorge..

– Få seiler så mye som Lars Erik Karlsen, han har en Sweden Yachts 38 og elsker havet, forteller Wiig. 

Du kan også støtte Are Wiig på spleis.no

Jon Amtrup