Søk i arkivet

KRYSS: Historisk vinddata kan gi et bedre grunnlag for å forstå vindskift og vindkast.
KRYSS: Historisk vinddata kan gi et bedre grunnlag for å forstå vindskift og vindkast.   Foto:

Mer effektiv kryss basert på vinddata

Ny funksjon fra B&G gjør det mulig å forstå vinden bedre, og å seile smartere.

VARIASJONER: WindPlot Dual
Mode-visning. Viser slagfargekoding og slagradfunksjon
(høyre)

VARIASJONER: WindPlot Dual Mode-visning. Viser slagfargekoding og slagradfunksjon (høyre)

Alle vet at vinden varierer over tid. Den skifter i retning og styrke. Gode seilere klarer å utnytte disse variasjonene. På kryss kan det føre til en kortere vei mot målet, eller en mer komfortabel seilas.

Databasert informasjon

De gode seilerne ser mønsteret i disse vindskiftene og bruker dette til å forutsi hva som vi skje.

Advanced WindPlot en ny funksjon for B&G Zeus-kartplottere, en funksjon som er tilgjenglig via en ny programvare oppdatering. Med denne programvaren blir det enklere å se mønsteret for vinden.

WindPlot-oppdateringene skal gi brukerne en klarere visning av vindtrender, enklere sammenligning av sann vindhastighet (TWS) med sann vindretning (TWD) samt bedre visning i små vinduer til bruk sammen med kart, RacePanel eller SailSteer-funksjoner.

Advanced WindPlot-funksjonen fungerer kun på Zeus-plotterne. 

SKJERMBELING: WindPlot Combined
Mode-visning for klar visning sammen andre paneler

SKJERMBELING: WindPlot Combined Mode-visning for klar visning sammen andre paneler

Slå på vindskiftene

Det har også blitt lagt til en (valgfri) «slagrad»-funksjon som tydelig identifiserer kurs (før oppstart, oppvind, sidevind, medvind) sammen med båtens slagretning. Dual Mode-visningen kan også fargekode TWD for babord/styrbord slag, slik det er vist nedenfor. Dataverdier logges og presenteres for brukeren som gjennomsnittsverdier per slag for å gi informasjon og tilrettelegge for kalibrering.

Registrer enheten

Denne nye programvareoppdateringen har også et nytt alternativ for å registre kartplotteren. Funksjonen er utviklet for å forbedre brukerstøtten. Når en enhet registreres, sendes fremtidige programvareoppdateringer rett til enheten når de blir tilgjengelige. Dette er mye enklere enn den tidligere manuelle prosessen. Det finnes to måter å fullføre enhetsregistrering på – ved oppstart ber enheten brukeren om å registrere produktet. Oppsettet for enhetsregistreringen kan også gjøres i dialogboksen for systeminnstillinger. Brukere må koble enhetene sine til Internett eller bruke en smartenhet med Internett-tilgang for å fullføre registreringen.

Bedre kartopptegning

I tillegg til WindPlot og enhetsregistrering har den nye programvaren også forbedringer av C-MAP-kartpresentasjonen med en ny palett som er nøye tilpasset flere vanlige hydrografiske konturpresentasjoner. Denne oppdateringen er ekstra synlig nær land, der fargene for land, brygger, ankringsområder, vann og kanaler har tydelige skiller, i likhet med vannkonturlinjene. Den nye paletten gjør det enklere å se hvor båten befinner seg i forhold til kanaler, skjær og skrenter, eller et punkt på land. Fargeskjemaet er også mer behagelig for øyet. Denne funksjonen fungerer også for Vulcan-plotterne. 

Les mer om den nye programvareoppdateringen her. 

 

KART: C-MAP-navigasjonspalett
gjør det enklere å tyde kartet.

KART: C-MAP-navigasjonspalett gjør det enklere å tyde kartet.

 

Gå til toppen