ANNONSØRINNHOLD FRA NORENA

BESKYTTELSE: Presenning skal beskytte båten mot snø og vind. Et godt stativ er nødvendig for at presenningen skal ha ett stabilt underlag.

– Velg et system som tåler både vind og snø

Å dekke båten skikkelig før vinteren reduserer vedlikeholdsarbeidet. For et godt resultat, kreves det et godt fundament.

Publisert Sist oppdatert
LEVERANDØR: Tore Smerud hos Norena har komplette løsninger for vinteropplag.

Norena leverer formsydde presenninger, og produserer presenningsstativ. De hevder at en presenning tar bedre vare på båten, og at en god presenning reduserer problemer og behovet for ettersyn i løpet av vinteren.

Norena Presenning AS tok i 2013 over OPI-Båt, og gjorde Norena til en komplett leverandør av opplagsutstyr for båt. Siden overtakelsen har selskapet på Haga nord for Oslo utviklet sortimentet som gir økt fleksibilitet.

Vi har løsninger hvor stativet festes i båtens rekke eller i rekkestøttestativene, avhengig av om båteier ønsker en løsning med mer volum eller lavest mulig, forklarer Tore Smerud.

Norena har både stativ som settes på bakken og stativ som monteres på rekka, og de anbefaler det siste.

– Vi har erfart at stativ satt på bakken alltid vil flytte på seg i løpet av vinteren, med negative følger.

Vind og snø

Det er vind og snø som skaper problemer for båtene om vinteren. For å få minst mulig vindfang er det fordel med en lav presenning, mens snøen faller lettere av en høy presenning med brattere vinkel.

– Det er vinden som gir de største problemene. Om presenningen ligger stramt, glir snøen av når det blir over null grader under presenningen. Men når den er festet med strikker, unngår man sjokkbelastningen på maljene i mye vind. Vi anbefaler at mønet blir plassert cirka 20 cm over båtens bom.

– Vårt viktigste råd er at stativet kryssavstives i lengderetningen. Dette kan enkelt gjøres med lastestropper, og gjør at stativet står stabilt i all slags vær.

Uten verktøy

– Med nummererte deler tar monteringen av et stativ under en time, forklarer Tore Smerud.

Alt kan monteres uten bruk av verktøy, og det er en fordel når jobben gjøres i kulda. Aluminiumsrørene som brukes er lette, men solide, og produsert i Norge. Plastdelene er også i høy kvalitet og blir ikke sprø i kulda.

Norena kan spesialtilpasse presenning og oppdekkstativ, og hjelpe til med monteringen før vinteren kommer. Ta kontakt her.

FLEKSIBELT: Norena har utviklet fester som settes direkte på båtens rekke.
VINTER: Godt tilpasset opplagsutstyr gir færre bekymringer i løpet av vinteren.