Søk i arkivet

Nyttige nye funksjoner med gratis oppgradering

B&G har en programvareoppgradering som gir tekstmeldinger fra telefonen på plotteren, samt gjør at autopiloten styrer bedre.

Det er snakk om to programvareoppdateringer – en for Zeus3 og Vulcan-kartplottere, og en for H5000-instrument- og autopilotsystemet til B&G. Begge oppgraderingene kan lastes ned gratis fra nettsiden til B&G. 

Varslinger og tekstmeldinger

Zeus3 og Vulcan-kartplottere med Bluetooth kan nå kommunisere bedre med mobiltelefonen. Enhetene kobles sammen slik at du får opp tapte anrop og tekstmeldinger på skjermen i cockpiten. Du kan også svare på meldinger og opprette nye. Oppdateringen støttes av både iOS og Android. Plotteren vil lagre meldingslogger og tapte anrop. 

 

Nye algoritmer kalkulerer sann vind,
vindstyrke og vinkel.

Nye algoritmer kalkulerer sann vind, vindstyrke og vinkel.

 

Seil raskere

En autopilot er avhenging av gode data for å seile optimalt. Med H5000-instrument og autopilot er det nå mulig å finjustere dataene til ett enda høyere nivå. Vindgiveren måler effektiv vind, men autopiloten vil gjerne ha sann vind, vindstyrke og vinkel som ville vært om båten stod stille. Med nye programvaren er det mulig å få korrigert vindvinkel og vindstyrke til sann vind. 

Både tabeller for sann vindstyrke og sann vindvinkel bruker nå kubisk rilleinterpolasjon for å få en bedre korreksjon av faktiske vinddata.

Det er videre muligheter å sette hastighetsområde som krever korrigering av loggen, slik at den blir mer nøyaktig. 

I alt er det over 50 funksjonsoppdateringer med den nye programvaren for H5000-instrumentet som inkluderer autopiloten, tidevannsberegning og skjermdemping. Enheten støtter nå også data fra belastningssensorer, samt nye forhåndsdefinerte skjermoppsett. 

Hvis du vil ha mer informasjon om den nye 18.2-programvareoppdateringen, de forbedrede H5000-funksjonene eller annen B&G-seileelektronikk, kan du gå til www.bandg.com.

 

Gå til toppen