Annonsørinnhold

TV: Seatronic anbefaler en kombinert TV og DAB-antenne til båten.

Tips for bedre signaler

Seatronic har løsninger for bedre rekkevidde for VHF, TV og radio.

Publisert Sist oppdatert
TV: Seatronic anbefaler en kombinert TV og DAB-antenne fra Glomex til 1699 kroner.

En del av klargjøringen av båten før sesongstart er å sjekke signalstyrken på VHF-radioen. Dette kan gjøres ved å kalle opp Kystradio Sør eller Nord.

Ofte er det dårlige koblinger i antenneanlegget som er årsaken til dårlig mottak og rekkevidde. Seatronic anbefaler å benytte kabler og koblinger med ferdige FME-kontakter for å minimere dette problemet.

Bedre radio

Glomex har også egenutviklet antenne for DAB. Seatronic erfarer at mange FM-antenner med DAB-adapter ikke fungerer godt nok for DAB. Særlig i områder hvor forholdene for DAB ikke er ideelle, og dem er det mange av i Norge. Glomex har egne antenner for DAB. En 1,2 meter dedikert DAB-antenne med tre meter kabel koster fra 849 kroner. Denne har samme FME-plugger som VHF-antennene..

Det er også mulig å kjøpe en kombinert TV- og DAB-antenne, og dermed spare seg en antennemontering. Med en slik antenne er det en kabel fra antennen til en splitter, med kabel til TV, og kabel til radio.

Godt TV-bilde

TV-antennen monteres høyest mulig for best mulig signal. Antenner med 25 centimeter diameter er egnet for montering i masten på seilbåter, der antennen kan monteres høyt, men helst ikke skal komme i konflikt med seil og liner. 37 centimeters-antennene egner seg bedre for motorbåter, der en ikke oppnår samme monteringshøyde for antennen, og følgelig må kompensere med bedre signalmottak.

Nett og fysisk butikk

Seatronic har drevet båtbutikk siden 1982, og de er i dag et ressurssenter for alle som skal forbedre og utstyre båten. Fra å være en spesialbedrift innen båtelektronikk, har også sikkerhetsprodukter og annet båtutstyr fått en sentral plass i Seatronic de senere årene.

Ved å tilby etterspurte produkter med god kvalitet til gode priser har Seatronic hatt en betydelig vekst de siste årene. Deres idé er at du som kunde møter medarbeidere som jobber med båtutstyr hele året.

Seatronic har butikk i Moss og nettbutikk, og de kan levere over hele landet.

Besøk Seatronics nettside med nettbutikk her: seatronic.no.

TV: Seatronic anbefaler en kombinert TV og DAB-antenne til båten.