ANNONSØRINNHOLD FRA IEC TELECOM

HAVSEILAS: Du skal ikke langt fra kysten før satellitt er eneste mulige måte å kommunisere med omverden på. Bildet fra Skagen Race 2019 med IEC Telecom som sponser.

IEC Telecom lanserer nytt satellitt-kommunikasjonssystem for fritidsbåter

inTouch er en alt-i-ett kommunikasjonsløsning som gjør det mulig for fritidsbåter å komme på nett uansett hvor de skulle befinne seg.

Publisert Sist oppdatert
SJEF: Alf Stian Mauritz som er forretningsutvikler for IEC Telecom Group og administrerende direktør for IEC Telecom Norway.

Du kan koble deg opp mot det nye systemet via Wi-Fi. Systemet skifter mellom det nettverket som er mest hensiktsmessig, mobilnettet hvor det er tilgjenglig, Wi-Fi i havner, og satellitt til havs. Skiftet skjer automatisk, og gjør at batens mannskap alltid har en ubrutt kommunikasjon.

Systemet ble lansert i Skagen under Skagen Race, og ble også vist frem under Norshipping.

– Vi er glade for å tilby denne løsningen for seilere og fritidsbåtbrukere, sier Alf Stian Mauritz som er sjef for IEC Telecom Norway. Seilere har nok å konsentrere seg om under regatta, og slipper å bekymre seg over om å få båtens kommunikasjonsløsninger på nett. InTouch gir nye muligheter for å kommunisere effektivt og sikkert til sjøs.

Skalerbart etter behov

Brukeren kan velge hvilken operatør og systemet fungerer sammen med Iridium Certus, Inmarsat FleetOne og Thuraya VSAT. Det er skalerbart, og gir muligheten for eieren å tilpasse bruken etter lommeboken og behov.

IEC Telecom gir en rekke tilleggstjenester som filtrering og optimalisert programvare som reduserer dataoverføringene, og reduserer tidsbruken og kostnadene.

Internasjonal aktør

IEC Telecom er et internasjonalt selskap med hovedkontor i Paris, og representert i Norge under navnet IEC telecom Norway AS med kontor i Oslo.

IEC telecom Norway AS har satelittløsninger for alle typer fartøy. De leverer alle typer satellittløsninger og importerer også merkevarene OceanSignal og ScanStrut.

IEC Telecom sponser seiling i Skandinavia, og var i Skagen under Skagen Race, i Marstrand under Martstrand Bigboat Race, og vil også være tilstede under Hollenderseilasen.

SYSTEM: InTouch kan skaleres etter behov, og består av ulike teknologier og løsninger. InToch binder det hele sammen.
KOMMUNIKASJON: Med InTouch får brukeren en sømløs kommunikasjon fra hava til åpent hav med automatisk bytte mellom ulike kommunikasjonsløsninger.