Nye plottere fra Raymarine

Elektronikkprodusenten hadde et nyhetsskred under messen i Dusseldorf. Oppdatert med norske priser.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Dusseldorf

Raymarine lanserte en liten smart plotter i høst med en skjerm på 7 tommer. I dag lanserte produsenten fire nye plottere med samme design. To av plotterne er i den mer prisgunstige C-serien, og to av plotterne hører under E-serien. De nye plotterne kommer med 9- og 12-tommers skjerm.

Berøringsskjerm

Hovedforskjellen mellom E og C-serien er skjermen. E-serien som nå består av tre modeller med 7, 9 eller 12 tommer kan alle styres med fingeren på skjermen, men også med knapper om man ønsker. C-serien kan kun betjenes ved hjelp av knapper. Oppløsningen på skjermene skal være lik på E og C-serien, men E-serien skal skjermen være litt mer lyssterk. C-serien mangler også video-ut, som E-serien har.

Nye funksjoner

Alle de nye plotterne har fått unike funksjoner som kun Raymarine har. Plotterne har både Bluetooth oppkobling og WiFi. Det gjør at du kan styre musikken på din mobiltelefon, og du kan også bruke iPad som slaveskjerm for plotteren. Ved hjelp av en liten fjernstyring kan du faktisk styre plotteren via iPaden. Disse funksjonene finner du både i C og E-serien.

En ny funksjon er at du nå kan koble E og C-serien sammen. Det gjør at du kan ha en C95 i cockpiten og en e95 under dekk.

Mindre bokser

De nye plotterne har mindre bokser i forhold til tidligere plottere med samme skjermareal. Det gjør dem mer plasseringsvennelig. Om du ønsker å oppgradere fra tidligere modell, så har Raymarine utviklet en ramme som gjør at den nye plotteren passer inn i hullet der den gamle plotteren stod.

Bedre pris

De nye plotterene kommer med enkle kart for hele Europa innebygget. Også GPS-antennen ligger i plotteren. Videre kan du få alle modellene med ekkolodd mot et pristillegg. Alle plotterne skal ha blitt billigere enn forgjengerne. De nye plotterene skal også være raskere, faktisk tre ganger hastigheten, takket være en egen grafisk prosessor som gjør at kartet blir tegnet opp lynraskt.

Priser uten moms i Tyskland

e7 (7-tommer skjerm) 1.345 euro, kr. 11 950 uten kart

e95 (9-tommer skjerm) 2.995 euro, kr. 27 870 uten kart

e125 (12-tommer skjerm) 3.495 euro, kr. 31 370 uten kart

c95 (9-tommer skjerm) 2.045 euro, kr. 18 495 uten kart

c125 (12-tommer skjerm) 2.395 euro, kr. 21 995 uten kart

Nye plottere fra Raymarine
Her er den nye plotteren fra Raymarine, høytidelig avduket under messen i Dusseldorf.