Minst ti norske båter til ORC mesterskap i Marstrand

GKSS arrangerer i sommer det første Europamesterskapet i seiling under den nye ORC International. Og arrangøren tror den nye regelen vil stimulere interessen.

Publisert

Med mer enn syv måneder til mesterskapet i Marstrand er det meldt interesse fra minst 50 båter. Av disse er 20 fra Tytskland, ti hver fra Sverige og Norge og resten fra Finland, Danmark, Polen, Russland, Estland, Storbritannia, Frankrike og Nederland. Det er ennå lenge til tidsfristen for påmelding og tallet kan derfor komme til å vokse betraktelig.

Arrangøren tillegger mye av interessen fra nye seilere til den nye ORC International som har erstattet IMS. Regelen skal gjøre det mulig for gamle og nye båter å konkurrere på rettferdig vis og det planlegges å kåre en Europamester uansett klasse.

Tidspunktet for regattaen er 3-9 August og seilasene skal foregå på utsiden av Marstrand der det har vært arrangert internasjonale regattaer i mer enn 100 år. Totalt syv baneseilaser samt en kort og en lang offshore seilas utgjør EM programmet, foruten mange sosiale tilbud i den hyggelige seilerbyen Marstrand, vel kjent for norske seilere.

 

Powered by Labrador CMS