Nedtur snudd til glede etter kontroversiell juryavgjørelse
Nedtur snudd til glede etter kontroversiell juryavgjørelse

Nedtur snudd til glede etter kontroversiell juryavgjørelse

 «Struntje Light» med nordmennene Thomas Nilsson, Knut Sollid og Pål Tønnesson ombord ble sittende fast mellom to værsystemer på den andre kryssen etter å ha leder hele første runde. En omstridt juryavgjørelse gav dem likevel seier i seilasen

Publisert

Etter at Struntje Ligt til slutt kom i mål som nr 21 og dermed seilte seg ut av en mulig topplassering, besluttet skipperen Wolfgang Schaeffer å søke juryen for godtgjørelse. America´s Cup manager Vincenzo Onorato og hans «Mascalzone Latino» som kom først i mål vant seilasen, den tredje seieren for ham i regattaen, som han etter dommernes avgjørelse nå må dele med Schaefer. – Det var en nydelig, forferdelig seilas sa han på sitt italienske vis etter seilasen.

Juryens beslutning går ut på at resultatene for seilasen blir det beste for hver enkelt båt, registrert enten ved runding etter første runde eller ved målplassering. Resultatlisten vil derfor ikke være klar før imorgen.

Det var imidlertid manges mening at seilasen burde ha vær avlyst etter den andre kryssen der forholdene utviklet seg til det håpløse. Den profesjonelle regattasjefen, Amerikaneren Ken Legler innrømmet at kansellering hadde vært diskutert, men at han ikke ønsket å avblåse seilasen etter en velseilt og rettferdig første runde.

Uansett vil juryens avgjørelse bli diskusjonsetema både i Farr 40 klassen og i andre fora i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS