Nyhet fra Tyskland

Vilm er på hugget og fått Judel&Vrolijk til å tegne en 37-foter som kommer i to utgaver.

Publisert Sist oppdatert

Vilm er et gammelt verft på Tysklands største øy Rügen. Nå satser verftet stort med solide og velseilende turseilere som utfordrer Hallberg-Rassy og Malø. Vilm fornyet sitt program i høst med en 41-foter som kommer i en dekkshus versjon, og en rimeligere versjon med tradisjonelt overbygg. Disse 41-foterne er støpt i Dehlers form fra 90-tallet, et skrog som har tålt årene bra. Også denne er konstruert av Judel&Vrolijk . CR-versjonen med tradisjonelt overbygg var utstilt i Göteborg i februar og vi tok en titt. Båten var fin, men ikke helt på høyden med de svenske konkurrentene, men så ligger også Vilm lavere i pris.

Du kan lese om Vilm 41 CR her

Elegant nyhet

Nyhetene på 37-fot er en helt ny konstruksjoner. Båtene deler samme skrog, men har ulik rigg og overbygg. Også under dekk er det et lite skille. Cruiserversjonen heter Vilm 37, mens utgaven med delvis overbygget cockpit heter Vilm 115. Begge båtene har en tradisjonell planløsning under dekk med to lugarer. Vilm 37 er 700 kilo lettere og har en høyere rigg.

Båtene får konservative linjer med en positiv hekk. Baugen er heller ikke helt rett som de fleste nye båter. Den mest originale av de to modellene er motorseilerversjonen. Med et fast tak over deler av cockpiten blir dette en flott båt for norsk klima om man velger ny båt for å forlenge sesongen.

Hyggelig pris

Vilm har lange båtbryggertradisjoner og har i lang tid bygget Fjord Terne for Hanse. Nå bygger de opp en mer moderne linje turseilere som bør falle i smak her i Norge. Vilm 37 starter på 169.000 euro uten skatt, klar til å seile, eller ca 1,7 millioner kroner med moms. Vilm 115 vil koste 1,9 millioner kroner. Verftet har alt solg noen båter av den nye modellen, og 12. Og 13. Mai har verftet åpen dag. Der vil skrog og dekk på den nye modellen bli vist.

Data Vilm 115

Lengde: 11,15 m

Lwl:10,00 m

Bredde: 3,54 m

Dybde: 1,60 m

Vekt 7,2 tonn

Ballast 2,5 tonn

Storseil 34 kvm

Forseil 37 kvm

Mastehøyde 15,7 m

Motor: 40/55 hk