Stor nyhet fra Hanse
Stor nyhet fra Hanse
Stor eierlugar forut.
Stor nyhet fra Hanse
Stor nyhet fra Hanse
Stor nyhet fra Hanse
Det er svært god ståhøyde under dekk.
Hanse 575 setter rekord i fribord høyde. Det er en fordel med bakgrunn som los for å komme om bord.
Hanse 575 ble vist frem på Southampton Boat Show

Stor nyhet fra Hanse

Hanse 575 har ekstremt mye volum, og en flott cockpit.

Publisert Sist oppdatert

Vi var om bord i båten rett etter messen i Southampton. Det første som slo oss er det voldsomt høye fribordet. Her må det ekstra lange liner på fenderne til for å fendre mot en flytebrygge. For å komme om bord måtte jeg entre en leider med fem trinn. Hanse burde sett på Southerly og Discovery, som har en ombordstigningsleider integrert i portåpningen i rekka.

Jollegarasje

Båten på utstillingen var utstyrt med en bimini over cockpiten. Den var litt klønete utformet, så det måtte litt akrobatikk til for å komme til cockpiten fra dekk.

Cockpiten er enorm på den brede båten. Aktre del der rormannen står er hevet, noe som gir bedre sikt fremover. Under cockpitdørken er det et stort stuerom for jolle. Båten er utviklet med tanke på at en liten RIB med vannjett skal få plass.

Kjedelig under dekk

Innredningen er i typisk Hanse stil. Indirekte LED-belysning gjør den trendy, og det er godt med lys gjennom store luker i hyttetaket. Men stilen under dekk skuffet litt. Jeg hadde forventet en litt mer raffinert stil i en så stor båt. Utstillerbåten hadde kun tre lugarer, men også tre bad.

Hanse er glad i L-formet bsse, men på 57-foteren har de satt inn en langsgående bysseløsning.

Gedigen ståhøyde

Ståhøyden er nesten like høy som i et hus. Faktisk så høy at mange vil slite med å åpne lukene i taket. Hanse kunne godt ha senket skroget med 10 cm, uten at det ville gjort noe.