Søk i arkivet

Langturseilere 2010-11FRYDfull hjemkomst

De har seilt lengst av alle norske båter på langtur i år. Nå er de hjemme igjen...

REINSDYR = HJEMME. - Der passerte den andre reinen båten. Vi er definitivt kommet til Finnmark, skrev skipperen fra Alta-båten FRYD dagen før hjemkomsten.

FRYD (Jeanneau SO 42) med Ulf, Wenche, Andreas (som mønstret av i Trondheim) og Bendik Magerøy Dahslett ankom Alta lørdag 30. juli 2011 etter 14 måneder på langtur. Totalt har de tilbakelagt 14522 nautiske mil.

Den første og siste måneden på langtur tilbragte de i Norge. De har dermed sett hele den norske vestkysten fra Stavanger og opp til Finnmark:

- Egentlig var Norge en av de beste strekningene på hele langturen, innrømmer skipperen.

I Innerkoven før den siste etappen, med gjesteflaggene fra hele turen flagrende i vinden. (SEILfoto: Ulf Dahslett)


SISTE FØLELSESLADET ETAPPE. Den rolige havna i Innerkoven, ytterst i Langfjorden ved Alta Kraftlag sin flytebrygge, ble den siste havna før etappen som førte FRYD hjem. Lurt å velge et rolig sted før det store, spennende øyeblikket: møtet med venner og slektninger på brygga i egen havn.

HVERDAGEN VENTER. - Det var både vemodig og bra å komme hjem, sier Dahslett.
-  Vemodig fordi eventyret på en måte er over. Men nå er det tid for bearbeiding av minnene. Bilder skal bearbeides, båten skal ryddes og utstyr skal selges. Det er jo en prosess det også.

- Litt rart at det er over. Men samtidig er det jo masse å gjøre i hus og hage, så vi blir liksom ikke ferdig med å jobbe med et eller annet. Vi har snakka litt om at tida har gått utolig fort, det er liksom akkurat som om vi forlot Alta. Det er jo litt dumt at tida går så fort når du har det så bra. Det skulle jo vært motsatt, sier Dahslett spøkefullt.

 

FRYD i Camaret sur Mer (Bretagne, Frankrike) sammen med AVVENTURA. (SEILfoto: Stefania R. Nilsen)


EN OPPLEVELSESRIK REISE. Den lange seilturen til FRYD førte familien Magerøy Dahslett via Skottland, Isle of Man, Wales, England og Frankrike til Spania, Portugal, Madeira og Kanariøyene. Derfra krysset de Atlanteren i Atlantic Rally for Cruisers 2010. I Karibia besøkte de de fleste øyene i sør helt ned til Grenada og i nord valgte de å delta på Heineken Regatta på Pål Fevangs GODOT.  De krysset over havet til Azorene fra St. Martin. I Horta (Faial, Azorene) møtte de 16 andre norske båter.

 

Bendik, Ulf og Wenche Magerøy Dahslett på FRYD. (SEILfoto: Stefania R. Nilsen)

 

UTFORDRENDE TIL EUROPA. Under 9-døgnsseilasen hjemover mot Europa møtte FRYD 4 døgn med kuling og heftige bølger midt imot og ble blåst til Frankrike (Bretagne). Ferden hjem gikk igjen via Irskesjøen: Dublin, Isle of Man og så Skottland. Etter Kaledoniakanalen opplevde de Okrnøyene og Shetland.

Den siste flerdøgnsseilasen over Nordsjøen endte på Smøla. Deretter tok det omtrent en måned å seile til Finnmark, med stopp på mange flotte store og små steder.

I Trondheim (Andreas) og i Tromsø (resten av familien) deltok FRYD-mannskapet i fakkeltoget som ble arrangert i forbindelse med tragedien i Oslo og på Utøya.

 

På fakkeltog i Tromsø. (SEILfoto: Ulf Dahslett)
 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen