Bénéteau Oceanis 41 versus Hanse 415

Like ulike som like

Oceanis 41 og Hanse 415 er relativt like båter når det kommer til lengde, bredde og pris. Men det er vesentlige forskjeller.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan blir en båt til? Det er et spørsmål man kan stille seg av og til. Er det slik at verftene «spør» markedet og setter seg ned med svarene, vurderer disse og ber designerne tegne det kundene vil ha? Eller gjelder det for verftene å være innovative og annerledes for å vise at man til enhver tid er i føringen av seilbåters utvikling i tiden? Uten å tenke på hva markedet etterspør?

Om det er slik det er, er det helt sikkert at Bénéteau ikke har spurt de samme seilerne som det Hanse har gjort, eller stilt de samme spørsmålene...

Oceanis 41 er en gjennomført turbåt full av fikse, gode løsninger som gjør den til en båt man kan leve om bord i. Hanse 415, derimot, har de samme gode egenskapene som seilbåt, men design har gått på bekostning av det «enkle» båtlivet. Nå skal det sies at vi ikke fremmer den ene løsningen fremfor den andre; det må være opp til hver enkelt båtkjøper å vurdere hva som er mest hensiktsmessig for deres båtbruk, men det er påfallende at to så like båter kan være så ulike, spesielt under dekk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS