– Tallship bedre enn sandvolley

Stavanger får besøk av Tall Ship’s Race i 2011, syv år etter det forrige Tall Ship’s-besøket.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Leif Johan Sevland var storfornøyd da han på kort varsel innkalte olje-byens medier for å overbringe budskapet om at Tall Ship’s Race vil besøke Stavanger om fire år.

 – Dette er blant det største Stavanger kan få og oppleve. Gladmat og sandvolleyballen er veldig bra for byen, men dette tar kaken – fullstendig, sier en opprømt ordfører til Rogalands Avis.

Etterlengtet

Ordføreren sier til Rogalands Avis at de lenge har ventet på  beskjeden om at de flotte seilskipene igjen skal legges til kaien i byen. –  Tall Ship’s Race i 2004 var et arrangement som virkelig fikk Stavanger til å våkne som festivalby, mener Sevland.

Årlig arrangement

Tall Ships' Race arrangeres av Sail Training International, og er et årlig internasjonalt arrangement som gir unge mennesker fra hele verden muligheten til å oppleve seilerlivet.

Tall Ship’s-flåten besøker hvert år ulike havner. Seilasene består vanligvis av to regattaer og ett cruise in company. I år besøker Tall Ships' Race Århus ,Danmark, Kokta ,Finland, Stockholm, Sverige, og Stettin Polen.