Sk i arkivet

Seilbter og utstyr

SEILmagasinet.no - Båter og utstyr Grand Soleil 34 gjenfødt https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48682 Italienerne skal tilbake på regttabanen med snerten 34-foter. Italienerne skal tilbake på regttabanen med snerten 34-foter.

]]>
Ny 34-foter fra Hallberg-Rassy https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48657 Det tradisjonsrike verftet lanserer Hallberg-Rassy 340, nok en radikal modell. Det tradisjonsrike verftet lanserer Hallberg-Rassy 340, nok en radikal modell.

]]>
Her er oppfølgeren til Club Swan 42 https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48651 New York Yacht Club med ny One Design på 37-fot. New York Yacht Club med ny One Design på 37-fot.

]]>
Magnus Rassy pirrer https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48637 En ny Hallberg-Rassy vil bli lansert under Öppet Varv i august. En ny Hallberg-Rassy vil bli lansert under Öppet Varv i august.

]]>
Tyskere som tenker nytt https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48636 Her er Bente 39, en båt fra en gjeng hipstere i Hamburg. Her er Bente 39, en båt fra en gjeng hipstere i Hamburg.

]]>
Tre i ett seil https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48560 Moderne båter er underrigget på slør. Her er en løsning som kan gi behagelig medvindseiling. Moderne båter er underrigget på slør. Her er en løsning som kan gi behagelig medvindseiling.

]]>
Transportetappe med elbåt https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48565 Arcona 410 Hybrid har elektrisk motor, men dieselgenerator for å øke rekkevidden. Det reddet dagen. Arcona 410 Hybrid har elektrisk motor, men dieselgenerator for å øke rekkevidden. Det reddet dagen.

]]>
En brutal prosess https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48562 Å fjerne et teakdekk er en brutal prosess. Du går løs på båten med brekkjern, meisel og trykklufthammer. Å fjerne et teakdekk er en brutal prosess. Du går løs på båten med brekkjern, meisel og trykklufthammer.

]]>
Når er teakdekket utslitt? https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48561 Teakdekket kan ligge der grått og fint, men når viser det egentlig tegn til å gå mot slutten? Teakdekket kan ligge der grått og fint, men når viser det egentlig tegn til å gå mot slutten?

]]>
North Sails lanserer en ny turseil-teknologi https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48559 North Sails’ 3di-teknologi inntar nå markedet for turseil. I disse dager lanserer det amerikanske seilloftet nye, formstøpte polyesterseil som de kaller 3di Nordac. North Sails’ 3di-teknologi inntar nå markedet for turseil. I disse dager lanserer det amerikanske seilloftet nye, formstøpte polyesterseil som de kaller 3di Nordac.

]]>
Måler vinden med ultralyd https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48558 Vaavud og Calypso har gått sammen om et enkel vindsensor som både måler styrke og retning uten bevegelige deler. Vaavud og Calypso har gått sammen om et enkel vindsensor som både måler styrke og retning uten bevegelige deler.

]]>
160 tonn karbonfiber på landveien https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48528 Baltic Yacht er i ferd med å ferdiggjøre en av deres største båter. Nå er det 175 fots lange skroget fraktet fra produksjonslokalet til verftets kai. Baltic Yacht er i ferd med å ferdiggjøre en av deres største båter. Nå er det 175 fots lange skroget fraktet fra produksjonslokalet til verftets kai.

]]>
AIS du kan ha i lomma https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48517 Digital Yacht lanserer Nomad, en AIS-transponer for seilere på farta. Digital Yacht lanserer Nomad, en AIS-transponer for seilere på farta.

]]>
Lettdreven turbåt på to skrog https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48495 Et italiensk firma har nye tanker om hvordan miljøutslipp fra fritidsbåter kan reduseres. Et italiensk firma har nye tanker om hvordan miljøutslipp fra fritidsbåter kan reduseres.

]]>
Lagoon utvider modellprogrammet https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48475 Navnet Lagoon er i ferd med å bli et synonym med en turkatamaran. Nå blir serien utvidet med 40 og 50-foter. Navnet Lagoon er i ferd med å bli et synonym med en turkatamaran. Nå blir serien utvidet med 40 og 50-foter.

]]>
Navico tar kontroll på strømmen https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48472 Naviop heter Navicos CanBus-system for kontroll på båtens elektriske opplegg. Systemet har alt funnet veien til Bavarias nye flaggskip, C57. Vi har testet det ut. Naviop heter Navicos CanBus-system for kontroll på båtens elektriske opplegg. Systemet har alt funnet veien til Bavarias nye flaggskip, C57. Vi har testet det ut.

]]>
Fakta om litiumbatterier for båtbruk https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48460 Kenneth Hilton har jobbet med litiumbatterier i 10 år. Han vet alt du lurer på. Kenneth Hilton har jobbet med litiumbatterier i 10 år. Han vet alt du lurer på.

]]>
Radikalt fra Amel https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48441 Ny 50-foter har alt det beste fra det franske verftet, surret sammen med en moderne innpakning. Ny 50-foter har alt det beste fra det franske verftet, surret sammen med en moderne innpakning.

]]>
- Som å helle vann i en bøtte https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=35203 Nå er de moderne batteriene her. Vekt, effekt og ikke minst evnen til å ta imot strøm, gjør at blybatteriene er modne for utskiftning. Vi har snakket med langturseilere som har gjort det. Nå er de moderne batteriene her. Vekt, effekt og ikke minst evnen til å ta imot strøm, gjør at blybatteriene er modne for utskiftning. Vi har snakket med langturseilere som har gjort det.

]]>
Bavaria i riktig retning https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48446 Bavaria C57 er bygd på en helt ny måte og utviklet av nye krefter. Vi dro til Kroatia for å sjekke hva det tyske verftet har å by på i fremtiden.  Bavaria C57 er bygd på en helt ny måte og utviklet av nye krefter. Vi dro til Kroatia for å sjekke hva det tyske verftet har å by på i fremtiden. 

]]>
Fremtidens rigg er her https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48445 Et revbart og full-automatisert vingseil kan gjøre vindkraft mer attraktivt for transport på havet. Et revbart og full-automatisert vingseil kan gjøre vindkraft mer attraktivt for transport på havet.

]]>
- Jeg fant ingen båt som var god nok https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48402 Bjørn Erik Bjørnsen fant ingen båt han syntes var god nok til å stille i ORCi-EM med. Derfor har han utviklet Aquatich 40 i samarbeid med Humphreys Yacht Design. Bjørn Erik Bjørnsen fant ingen båt han syntes var god nok til å stille i ORCi-EM med. Derfor har han utviklet Aquatich 40 i samarbeid med Humphreys Yacht Design.

]]>
Bavarias første https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48522 Nautitech har forbedret kvaliteten etter av Bavaria kjøpte verftet, men har beholdt det sportslige preget. Nautitech har forbedret kvaliteten etter av Bavaria kjøpte verftet, men har beholdt det sportslige preget.

]]>
Billig og rask https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48521 Lucia 40 har mye av det som skal til for å være attraktiv. Spesielt imponerte lettvindsegenskapene. Lucia 40 har mye av det som skal til for å være attraktiv. Spesielt imponerte lettvindsegenskapene.

]]>
Best på design https://www.seilmagasinet.no/innhold/Seilbater-og-utstyr/?article_id=48515 Lagoon 42 har det meste av det som skal til for å nå ut til et bredt publikum. Lagoon 42 har det meste av det som skal til for å nå ut til et bredt publikum.

]]>
G til toppen