Førsteinntrykk: Salona 41

EKTE SEILBÅT: Salona 41 er en fin seilbåt som har mye å tilby en som verdsetter gode seilegenskaper. Cockpiten gir godt armslag og god plass. Vi savnet imidlertid steder som kan gi spenntak når båten krenger.
GOD TILGANG: Det er lett tilgang til sikringsskapet og lett å montere elektronisk utstyr i tilknytning til klartbordet.
SALONGEN: Salongen er tradisjonell og benkene er så lange (225 cm) at det blir plass til åtte rundt salongbordet, som dog er litt i laveste laget.
STÅLRAMME: En gedigen stålramme forbinder kreftene fra mast, røstjern og kjøl i et eget «bur». Det er en massiv og tillitvekkende konstruksjon.
UTGANG: Toften som avslutter cockpiten kan svinges og benyttes til landgang. Den kan også åpnes slik at du slipper å fjerne hele for å få passasje ut.
KARTBORDET: Kartbordet er romslig, 67x77 cm, og byr på godt med skuffer og stue­plass.
LØYGANG: Løygangen til storseilet er felt ned i dørken, det er god utveksling for å kunne regulere den i seilas, og når båten ligger i havn, kan den dekkes til.
BYSSA: Byssa er stor og funksjonell og er fin å arbeide i også når båten krenger.

En anstendig seilbåt

Salona 41 er en ekte seilbåt som gir deg mye seilglede. Samtidig som du har all verdens komfort under dekk, vil du også kunne ha potensiale på regattabanen.

Publisert Sist oppdatert

Noen seilturer huskes bedre enn andre. Turen med Salona 41 var en slik tur, for det å seile i 11 knop på flatt vann med fokk og storseil, er ikke akkurat dagligdags. Ifølge statistikkene fra værstasjonen på Steilene blåste det 12–14 m/sek, og Indre Oslofjord gikk hvit og vakker. Den nye, kroatiske modellen gikk stødig og problemfritt unna i den friske vinden; roret hadde godt grep, men man kunne også kjenne at «sporet» man hadde å manøvrere på, var relativt smalt.

Vi kjente også at båten satte seg litt på «rompa» i de kraftigste kastene og at det under slike forhold hadde vært gunstig med litt mer bæring i akterskipet. Nå lå det riktignok tunge seil i de store stuerommene i cockpiten, flåten var også plassert der og tankene under køyene i akterlugarene var fulle. Men at Salona 41 har et skrog som er fra generasjonen før de aller nyeste nå med knekkspant i akterskipet, røpet nettopp det at den ikke helt bar vektene man kan putte i stuerommene. Men 11 knop; det lar seg høre!

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER