Søk i arkivet

Seilforeninger

Foreningssaker

NORGES SEILFORBUND: Et nytt styre er klar for innsats for Norges Seilforbund

Under seiltinget som ble avholdt på Gardermoen 16. og 17. mars, ble det valgt nye styremedlemmer i Norges Seilforbund.

NORGES SEILFORBUNDS NYE MESTRINGSPROSJEKT: «PEILING PÅ SEILING» – Dette er strukturering av sunn fornuft

– Dette er ingen revolusjon egentlig, men kall det gjerne en strukturering av sunn fornuft, sier Per Christian Bordal om NSFs nye opplæringsprosjekt, som setter seilernes personlige mestringsutvikling i sentrum.

NORGES SEILFORBUND: Seilernes inkluderingsdag 6. juni

Prosjektet Vindskift arbeider for inkludering, og har tatt initiativet til en inkluderingsdag de håper å få alle seilforeningene med på.

NORGES SEILFORBUND: 29. april starter en uke med strandrydding

Våren nærmer seg og det gjør også strender fulle av plast etter en hel vinter uten spesielt mye strandrydding. Fra 29. april til 5. mai er det dags for Strandryddeuken, og Norges Seilforbund oppfordrer alle seilere og seilforeninger til å ta et ekstra tak.

NORGES SEILFORBUND: Ny, forbedret lisensordning

Engangslisensen er nå en saga blott. Nå i 2019 er det kun årslisens som gjelder. Men dette er til gjengjeld en forbedret utgave av den tidligere lisensen.

SEILNORGE - NORGES SEILFORBUND: Norske juniorlag satser på Youth Sailing Champions League

Weekenden 25. og 26. mai er ikke kun avsatt som en kvalifiseringsrunde til seilsportsligaens 1. divisjon. I Sandefjord vil det også bli kvalifisering til Youth Sailing Champions League.

SEILNORGE - NORGES SEILFORBUND: Samler kreftene i kamp for havet

For å nå ut til flere hjelpere og venner av havet, forener kampanjene «Hold havet rent» og «Clean Seas» kreftene for å bli seilernes egen slagkraftige marine miljøkampanje.

SEILNORGE - NORGES SEILFORBUND: Nå begynner alvoret for OL-kandidatene

1. mars gikk det som må betegnes som startskuddet for den norske OL-uttagningen. I de neste 15 månedene må seilerne vise at de er verdige en tur til Tokyo i 2020 med det norske flagget på brystet.

TØNSBERG SEILFORENING: Pinseleir på Fjærholmen

Tønsberg Seilforening ønsker igjen velkommen til den tradisjonsrike pinseleiren på Fjærholmen.

MALVIK OG STJØRDAL SEILFORENING: Mange vil raskt rundt regattabanen

Torbjørn Berglund stilte villig opp for å gi noen tips om hvordan man seiler raskest rundt en regattabane. Det var fullt hus i klubbhuset hos Malvik båtforening da seilforeningen arrangerte temamøte.

MALVIK OG STJØRDAL SEILFORENING: Anders og Guri er typiske seilbåteiere

Anders Aalberg og kona Guri eier en Hanse 312 som de hatt i tre år. De representerer den typiske seibåteier i Malvik og Stjørdal Seilforening, en forening som ble stiftet i 2011 og som nå har rundt 80 medlemmer.

NESODDEN SEILFORENING: Rom sjø og plass til mange former for seiling

Våren er her og noen har kanskje allerede store mål for seilsesongen.

BERGENS SEILFORENING: Reisebrev fra Marseille

I vinterferien var brettseilerne i Bergens Seilforening i Marseille for å trene og seile regatta.

NOR RATING: Nytt NOR Rating-system publisert

NOR Rating har i løpet av vinteren sammen med NSF flyttet, oppdatert og modernisert NOR Ratings database. Den har vært i drift på nettet siden 2004.

ASKER SEILFORENING: Vi seiler Asker rundt

Som en følge av kommunesammenslåingen mellom Asker, Røyken og Hurum har seilforeningene i kommunene inngått et veldig bra samarbeid. I den forbindelse har foreningene gleden av å invitere til en ny regatta som vi har kalt «Asker Rundt».

ASKER SEILFORENING: Børsholmen har mye å by på

Børsholmen har vært en kjent og kjær «institusjon» i Asker-skolene i en årrekke med et svært godt tilbud som alternativ-skole. Dette tilbudet ble dessverre avviklet for noen år siden, av politiske årsaker.

TØNSBERG SEILFORENING: Sommeren på Fjærholmen

Våren er kommet og Fjærholmen gjøres klar til en ny seilsesong.

SEILNORGE - BERGENS SEILFORENING: Flere regattasjefer ønskes

Starten på 2019 i Bergens Seilforening har vært benyttet til kompetanseheving både på lokalt og regionalt nivå, noe som er viktig for å bevare og videreutvikle engasjementet for seilsporten i årene som kommer.

SEILNORGE - TØNSBERG SEILFORENING: Seilere til fjells

Det har blitt en tradisjonen at jollegruppa arrangerer tur til Geilo for seilerne med familier andre helgen i januar.

SEILNORGE - TØNSBERG SEILFORENING: Hilsen fra en seilerfrue

En nydelig sommerdag for fem år siden satt min gode mann Anders og jeg ute på Hellesholmen utenfor Tønsberg. Vi dinglet med bena i vannet bak på badeplattformen på vår gamle klassiske Windy 27. Det var en sånn dag helt uten et vindpust der dovne måker svever sakte og sola glitrer i vannet.

SEILNORGE - NORSK BAVARIA KLUBB: Hva? Skipperen på skolebenken?

Etter å ha tenkt på det i mange år fikk jeg i høst omsider både tid og mot til å melde meg på fritids­skipperkurs som leder frem til D5L-sertifikat.

SEILNORGE - ASKER SEILFORENING: Årets Asker-seiler 2018

Årets Asker-seiler er en pris som tildeles et av foreningsmedlemmene som har vist ekstra god sportsånd og som har bidratt ekstraordinært i året som har gått.

SEILNORGE - NOR RATING: Skjøting av flyvende forseil

Det er klart i reglene hvordan flyvende forseil skal halses. Derimot er det ingen spesiell regel for skjøting av flyvende forseil ut over det som gjelder generelt for skjøting av forseil.

SEILNORGE - BUNDEFJORDEN SEILFORENING: En sprek og allsidig 80-åring

Bundefjorden Seilforening ble stiftet i januar 1939. Blant initiativtagerne var Per Lie, Lars Nielsen, Per Stønjum, Helge Hall Torgersen og Christian Von Trepka. Ut fra navnene skjønner vi at seiling er arvelig, for fire av disse har etterkommere som seiler i Bundefjorden i dag.

SEILNORGE - NOR RATING: Nytt i klassereglene i 2019

Styret i NOR Rating reviderer hvert år klassereglene. Her er de viktigste endringene for 2019.

SEILNORGE - KNS: The Masters of Las Palmas

La meg først slå fast at alder på individnivå ikke blir avslørt her, men 26. januar ankom en godt blandet gruppe Las Palmas: Menn, damer, gutter og jenter fra 30 til 70 pluss.

SEILNORGE - KNS: Norges Idrettsforbund med skylapper

Norges Idrettsforbund (NIF) har bestemt at alle idrettslag i fremtiden skal pålegges å bruke NIFs systemer for medlemsadministrasjon og medlemsregister. Forslaget har møtt betydelig motstand fra en rekke klubber landet rundt. I tillegg er erfaringen fra klubber som har latt seg overtale til å bruke NIFs systemer historisk til dels meget negative.

SEILNORGE - ASKØY SEILFORENING: Nye medlemmer i foreningen

Askøy Seilforening kan rapportere at vinteren har brakt flere medlemmer til foreningen og det store båthavnanlegget i Kaggevikanene.

SEILNORGE - BODØ SEILFORENING: En forening å regne med

Seilsportmiljøet i Bodø har vokst kraftig de siste årene. Fra å være en liten aktør i bunnen av seilsportsligaen, er vi blitt til en å regne med.

SEILNORGE - NESODDEN SEILFORENING: Så mange som mulig får sjansen i seilsportsligaen

Nesodden Seilforening skal inn i den tredje sesongen i seilsportsligaen, og i 2019 er det 1. divisjon som gjelder for oss.

Gå til toppen