Søk i arkivet

Seilforeninger

Foreningssaker

SEILNORGE - NORGES SEILFORBUND: Norske juniorlag satser på Youth Sailing Champions League

Weekenden 25. og 26. mai er ikke kun avsatt som en kvalifiseringsrunde til seilsportsligaens 1. divisjon. I Sandefjord vil det også bli kvalifisering til Youth Sailing Champions League.

SEILNORGE - NORGES SEILFORBUND: Samler kreftene i kamp for havet

For å nå ut til flere hjelpere og venner av havet, forener kampanjene «Hold havet rent» og «Clean Seas» kreftene for å bli seilernes egen slagkraftige marine miljøkampanje.

SEILNORGE - NORGES SEILFORBUND: Nå begynner alvoret for OL-kandidatene

1. mars gikk det som må betegnes som startskuddet for den norske OL-uttagningen. I de neste 15 månedene må seilerne vise at de er verdige en tur til Tokyo i 2020 med det norske flagget på brystet.

SEILNORGE - KNS: The Masters of Las Palmas

La meg først slå fast at alder på individnivå ikke blir avslørt her, men 26. januar ankom en godt blandet gruppe Las Palmas: Menn, damer, gutter og jenter fra 30 til 70 pluss.

SEILNORGE - KNS: Norges Idrettsforbund med skylapper

Norges Idrettsforbund (NIF) har bestemt at alle idrettslag i fremtiden skal pålegges å bruke NIFs systemer for medlemsadministrasjon og medlemsregister. Forslaget har møtt betydelig motstand fra en rekke klubber landet rundt. I tillegg er erfaringen fra klubber som har latt seg overtale til å bruke NIFs systemer historisk til dels meget negative.

SEILNORGE - ASKØY SEILFORENING: Nye medlemmer i foreningen

Askøy Seilforening kan rapportere at vinteren har brakt flere medlemmer til foreningen og det store båthavnanlegget i Kaggevikanene.

SEILNORGE - BODØ SEILFORENING: En forening å regne med

Seilsportmiljøet i Bodø har vokst kraftig de siste årene. Fra å være en liten aktør i bunnen av seilsportsligaen, er vi blitt til en å regne med.

SEILNORGE - NESODDEN SEILFORENING: Så mange som mulig får sjansen i seilsportsligaen

Nesodden Seilforening skal inn i den tredje sesongen i seilsportsligaen, og i 2019 er det 1. divisjon som gjelder for oss.

SEILNORGE - BERGENS SEILFORENING: Flere regattasjefer ønskes

Starten på 2019 i Bergens Seilforening har vært benyttet til kompetanseheving både på lokalt og regionalt nivå, noe som er viktig for å bevare og videreutvikle engasjementet for seilsporten i årene som kommer.

SEILNORGE - TØNSBERG SEILFORENING: Seilere til fjells

Det har blitt en tradisjonen at jollegruppa arrangerer tur til Geilo for seilerne med familier andre helgen i januar.

SEILNORGE - TØNSBERG SEILFORENING: Hilsen fra en seilerfrue

En nydelig sommerdag for fem år siden satt min gode mann Anders og jeg ute på Hellesholmen utenfor Tønsberg. Vi dinglet med bena i vannet bak på badeplattformen på vår gamle klassiske Windy 27. Det var en sånn dag helt uten et vindpust der dovne måker svever sakte og sola glitrer i vannet.

SEILNORGE - NORSK BAVARIA KLUBB: Hva? Skipperen på skolebenken?

Etter å ha tenkt på det i mange år fikk jeg i høst omsider både tid og mot til å melde meg på fritids­skipperkurs som leder frem til D5L-sertifikat.

SEILNORGE - ASKER SEILFORENING: Årets Asker-seiler 2018

Årets Asker-seiler er en pris som tildeles et av foreningsmedlemmene som har vist ekstra god sportsånd og som har bidratt ekstraordinært i året som har gått.

SEILNORGE - NOR RATING: Skjøting av flyvende forseil

Det er klart i reglene hvordan flyvende forseil skal halses. Derimot er det ingen spesiell regel for skjøting av flyvende forseil ut over det som gjelder generelt for skjøting av forseil.

SEILNORGE - BUNDEFJORDEN SEILFORENING: En sprek og allsidig 80-åring

Bundefjorden Seilforening ble stiftet i januar 1939. Blant initiativtagerne var Per Lie, Lars Nielsen, Per Stønjum, Helge Hall Torgersen og Christian Von Trepka. Ut fra navnene skjønner vi at seiling er arvelig, for fire av disse har etterkommere som seiler i Bundefjorden i dag.

SEILNORGE - NOR RATING: Nytt i klassereglene i 2019

Styret i NOR Rating reviderer hvert år klassereglene. Her er de viktigste endringene for 2019.

SEILNORGE – NESODDEN SEILFORENING: «Seil ut!» – tur og regatta

Nytt i 2018 var eksperimentet «Seil ut!» hvor man fikk poeng for besøk i en liste med havner i vårt typiske feriefarvann.

SEILNORGE – FREDRIKSTAD SEILFORENING: Satser videre, men 2019 er et utviklingsår

En fin sommer og seilsesong er tilbakelagt, og 2019-sesongen er alt påbegynt.

SEILNORGE – NESODDEN SEILFORENING: Seiling – et tilbud til alle

Norges Idrettsforbund er i økende grad bekymret for rekrutteringen til idretts-Norge.

SEILNORGE – FREDRIKSTAD SEILFORENING: Godt nyttår

Enda et år er blitt historie. Det har vært et aktivt år for seilforeningen, med mange arrangementer som har blitt gjennomført, både sportslige og sosiale.

SEILNORGE – BERGENS SEILFORENING: Lite vind og mye moro på juletreseilasen

Fjorårets aller siste regatta i Bergens Seilforening, den tradisjonsrike juletreseilasen, gikk av stabelen lørdag 8. desember.

SEILNORGE – STAVANGER SEILFORENING: Flotte forhold i Nyttårsseilasen 2019

På årets første lørdag, samme dag som den store Idrettsgallaen gikk av stabelen i Stavanger, gjennomførte Stavanger Seilforening sin tradisjonelle Nyttårsseilas.

SEILNORGE – ASKØY SEILFORENING: Populært regelseminar: Kappseilingsreglene i praksis

Hele 30-40 deltakere fra en rekke av seilforeningenene rundt Bergen la turen til Askøy Seilforening to kvelder i begynnelsen av desember for å delta på regelseminarer – Kappseilingsreglene i praksis.

SEILNORGE – ASKER SEILFORENING: Populær onsdagsregatta

Vi er veldig glade for alle som stiller på startstreken i våre onsdagsregattaer, og vi prøver å bli bedre hvert år for stadig å få med flere seilere ut og «leke».

SEILNORGE – ASKØY SEILFORENING: Ny seilsesong med mange muligheter

Seilsesongen er i gang her på Vestlandet og flere båter i vår forening har allerede deltatt i regatta i 2019.

SEILNORGE – ASKER SEILFORENING: SASS inviterer til ny regatta i Oslofjorden

Vi har allerede hatt flere gode arrangementer i regi av SASS (Stor-Asker Samarbeidende Seilforeninger, som består av Asker Seilforening, Hurum Seilforening, Nesøya Seilforening og Røyken Seilforening). I sesongen som kommer vil det bli flere nye, spennende aktiviteter.

SEILNORGE – BUNDEFJORDEN SEILFORENING: Vinterseilere i Bundefjorden

Noen av oss greier ikke å la være å seile på tross av kun noen få grader i luften og mye juleribbe innabords. Det er blitt en tradisjon for oss å seile i julen.

SEILNORGE – OSLO SEILFORENING: Seiling er en aktivitet året rundt!

Oslo Seilforenings styre arbeider året rundt for å skape spenning og glede gjennom seilsesongen på Lille Herbern og på fjorden.

SEILNORGE – KNS: Kurs og samlinger for enhver smak i vinter

Medlemmene i KNS trenger ikke vente på sesongstart for å dyrke seilingen som hobby.

SEILNORGE – BUNDEFJORDEN SEILFORENING: Fine kappseilingsmuligheter i vente

Vi i Bundefjorden Seilforening har en midtukeregatta vi er stolte av, og som engasjerer mange seilere hver eneste onsdag i sesongen.

Gå til toppen