Søk i arkivet

Stavanger Seilforening

Foreningen om seg selv:

Stavanger Seilforening ble stiftet i 1906, og er således en av de eldste seilforeninger i landet. Foreningen har siden starten hatt egne lokaler og havneanlegg på Sølyst – et idyllisk sted, nærmest midt i Stavanger.

Jolleanleggene våre er noe av de flotteste i landet. Optimist-jollene våre er flittig i bruk i sesongen i forbindelse med Seilskolens opplæring i seiling for barn og unge. Allerede i 9-10-årsalderen rekrutteres fremtidens seilere i distriktet. Et aktivt Europa-jolle miljø er en naturlig oppfølger til Optimisten. For voksne er det to-mannsjollen Snipe som er attraktiv i regattasammenheng. Vi har i tillegg en del Laser- og Yngling-seilere.

Bryggeanleggene i havnen på Sølyst har kapasitet til ca. 200 båter. Her finner du alle typer seilere. Regattaseilere og tur- og havseilere. Havneanlegget er konstant utsatt for slitasje fra vind og bølger og må derfor vedlikeholdes regelmessig. I tillegg til slipp, medlemsverksted, tørkeloft og servicebrygge finner du Klubbhuset og Skipperstuen med trivelige medseilere klare for en kopp kaffe og en drøs.

Vi har også egen driftssjef som har kontor i Skipperstuen. Åpningstider og kontaktdetaljer finner du på foreningens egen nettside.

Seilforeningens perle i Ryfylke heter Langøy. Her er det mange seilere som har lagt turen innom i løpet av de 90 årene hytten har vært i foreningens eie. Langøy ligger like ved Reilstad på Finnøy kun 11-12 nm fra Sølyst. Det tar ca. to timer å seile inn dit og som oftest er det kamp om å ta imot fortøyningen enten man kommer som ny eller gammel seiler her. Den årlige seilerleiren for barn og ungdom blir avholdt her. Da er det liv og røre på og rundt øyen med mange unge lovende seilere.

Gjennom alle årene har Stavanger Seilforening markert seg som et tyngdepunkt innen seilmiljøet – først og fremst i vår egen region, men også på landsbasis. Med et medlemstall på nærmere tusen er Stavanger Seilforening også en av de største seilforeningene i Norge.

Foreningssider fra SEILmagasinet:

Under finner du Stavanger Seilforenings klubbsider fra SEILmagasinet i kronologisk rekkefølge. Klikk for å lese som PDF.

 

 

Stavanger 2017-3

Les som PDF

Stavanger 2017-2

Les som PDF

Stavanger 2017-1

Les som PDF

Stavanger 2016-9

Les som PDF

Stavanger 2016-6

Les som PDF

Stavanger 2016-3

Les som PDF

Stavanger 2016-1

Les som PDF

Stavanger 2015-7

Les som PDF

Stavanger 2015-5

Les som PDF

Stavanger 2015-4

Les som PDF

Stavanger 2015-3

Les som PDF

Stavanger 2015-2

Les som PDF

Stavanger 2015-1

Les som PDF

Gå til toppen