I SON: Fornøyde Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie etter dagens etappe helt fra Arendal.

Planen var Nevlunghavn, men Liv og Astri kom seg helt til Son

I dag er påsketuren over for Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie som valgte båttur fra Kristiansand til Asker.

Publisert Sist oppdatert

Påskevær og nydelige kjøreforhold for 23-foteren gjorde at 16-åringene Liv Hanh Basberg og Astri Nissen-Lie kom seg helt til Son i går. Planen var først innom Kragerø, for så å overnatte i Nevlunghavn. Det ble en dagsetappe på om lag 90 nautiske mil.

– Været var superfint, og det var nesten ingen bølger, så vi bare kjørte på videre, sier Liv Hanh Basberg.

Og siden foreldrene til Astri Nissen-Lie også skulle til Son med seilbåten fristet det med en noe mer komfortable forhold.

LUNSJ: Rett i koppen på bryggekanten.

– Det lå an til litt regn, så det var en ekstra godbit da vi kom hit hvor det ventet varm mat, brus og sjokolade, sier Astri Nissen-Lie fra salongen i seilbåten samme kveld de ankom Son. Utenfor lå da båten, en Uttern D65, fortøyd med kalesjen oppe. Klar til sjarmøretappen fra Son Til Asker som blir gjennomført og avsluttet skjærtorsdag.

På turen fra Arendal i går rakk jentene innom Risør og Vrengen, der de også fikk fylt bensin. Til lunsj dro de fram primusen og lagre rett i koppen på brygga etter ankomsten i Son.

ÅPEN BÅT: Med regn og litt vind fristet det å ta turen helt til Son, der mer komfortabel overnatting ventet.

– Vi fikk noen blikk fra noen i svære cabincruisere, og kommentarer på at det så kaldt ut. Men vi koste oss, ler Astri Nissen-Lie. Slutten av etappen ble med regn og vinden i mot.

– Vi dunket mot bølgen og følte oss ganske most da vi kom fram, sier Liv Hanh Basberg.

– Så det var deilig å komme i havn i dag. Vi forventet at seilbåten lå her i Son, da de startet fra Verdens Ende på Tjøme samtidig som oss.

– Og da vi kom hit var de ikke her ennå, så da kunne vi hjelpe dem i land, avslutter jentene.