Sonarkara med ny båt i Florida

Sonarkaras nye båt er ankommet St Petersburg, Florida, og gutta er i gang med ombygging av båten før trening og St Petersburg Disabled Midwinter regatta starter fredag 29 februar

Publisert

Sonarkara, Jostein Stordal, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen fra KNS, med nytildelt stipend fra foreningens hovedsponsor Fokus Bank er alle samlet i St Petersburg, Florida for trening og forberedelser mot Paralympics i Beijing. Gutta satser hardt på medalje i årets store begivenhet, Paralympics, og ny båt er skaffet med hjelp fra KNS. Gutta planlegger ca 100 dager på vannet før den viktige regattaen i september.

For et par dager siden kom de til St Petersburg og har siden jobbet med å legge opp båten slik at den er klar til å konkurrere i Paralympics i Qingdao. Det er mye utstyr som skal monteres eller flyttes for at en Sonar skal være seilklar til Paralympics. Blant annet skal det legges opp ny fokketrim og storseiltrim for å tilpasse seilernes handikap. Dette er arbeid som tar mye tid.

- Den nye båten gir oss ytterligere tro på mulighetene til å følge opp tidligere innsats sier Jostein Stordahl. Aleksander og Per kan fortelle hjem om en båt som har et skrog så blankt at en kan speile seg i det. - De som har passert forbi den nye båten har stoppet og beundret den sier Aleksander. - Vi gleder oss ordentlig til å måle krefter mot andre seilere nå som vi har en båt som minst er like god som våre konkurrenter. Jostein, Aleksander og Per takker KNS for hjelp til innkjøp av ny båt.

Selv om gutta enda ikke har vært på vannet med båten kan de melde om mye sol, varierte vindforhold og rosa nakker. Gutta håper å være ferdig med det meste av arbeidet på båten lørdag slik at søndag og de neste dagene kan brukes på vannet. Gutta skal være i St Petersburg og trene frem til 4. mars. Da skal båten pakkes og sendes til Qingdao der Paralympics i likhet med OL regattaen skal foregå. Gutta ser båten igjen når de kommer til Kina i begynnelsen av mai. Da vil de være i Kina for et prøve-event og trening før Paralympics. Mellom konkurransene og opphold i Kina vil Sonargutta blant annet delta i regatta i Hyeres (Frankrike) med «Viking Kiwanis».

Powered by Labrador CMS