Sonarkara tok teten i Cowes
Sonarkara tok teten i Cowes

Sonarkara tok teten i Cowes

Etter nedtur mot slutten av Sonar regattaen i Kina tidligere i sommer har det norske Sonarlaget nå kommet godt i gang i Cowes der flere av de beste engelske båtene er på plass.

Publisert

Det engelske laget har fått sin egen seilforening til å arrangere en regatta for i Sonarene Cowes for å få regattatrening i samme forhold som vi får i Kina til høsten, spesielt med tanke på strømmen. Rett utenfor Cowes renner vannet mesteparten av dagen med mellom 2 og 4 knops hastighet. Regattabanen ligger på et grunnere område, men strømmen er fortsatt den viktigste strategiske faktoren.

Den norske båten har tatt med to forskjellige sett seil bort for å fortsette det arbeidet som ble begynt tidlig i våres. De to seilene har noe forskjellig form, og de bruker seilene om hverandre for å teste hvor fort de går. Laget begynner nå å nærme seg den formen de ønsker på seilene, og regner med å ha supre seil i Paralympics til høsten.

Regattaen begynte på mandag med 3 race, hvor de stort sett seilte brukbart, og endte med en spiker, en 4. og en 2. plass. I det ene racet var det så mye strøm at de, selv med 12 knops vind, drev tilbake på toppmerket etter runding og måtte ta en straff. I dag har de seilt tre nye race, og med serien 2, 1, 1 tatt ledelsen i regattaen, 1 poeng foran England. Nordmennene behersket strømmen mye bedre idag og gjorde få feil i løpet av dagen. Nå må de bare stå løpet ut og fullføre de siste to dagene og 6 racene like godt som de har begynt.   

Følg oss på http://teamsonar.net/

Powered by Labrador CMS