Sun Odyssey 36i p: Rask turseiler

Med størst volum er Sun Odyssey 36i Performance et alternativ for kappseileren som er klar for et kompromiss. Ikke minst på grunn av prisen.

Publisert Sist oppdatert

Før testen var spørsmålet: Klarer den oppgraderte familiebåten Sun Odyssey 36i Performance å henge på Dehler 35, Elan 350, First 35? Med et lengre skrog enn First 35, et deplasement som er det nest minste, en kjøl som er dypere en på Dehler 35 og et seilareal som på Elan 350.

Sammenlignet med en vanlig Odyssey har performance-modellen 16 cm dypere kjøl, 40 cm høyere mast, spectra-seil, dyform vant, foldepropell, Harken 46 til fokkeskjøte. Tross disse godsakene til en verdi av ca. 75 000 NOK er den priset lavest av båtene.

Designen står Marc Lombard for. Han er en av Frankrikes beste konstruktører, med mange gode Open60 på samvittigheten og med god følelse for linjer og proporsjoner. Således tåler båten et kritisk blikk, med sine nedsenkede mørke salongvinduer, normalbredde akter, god bredde i vannlinjen og sin noe hellende baug. Et dypt forskip med flatere seksjoner akterover lover godt for kryss- og sløreegenskapene. Kjølen er racerkort, med smalt blad, bulb og L-form, som er mer praktisk enn T-form i skjærgården. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS