Omkommet i båtulykke: Ordfører og tidligere rådgiver Ingrid Aune var blant de to som omkom i nattens ulykke. Bildet er tatt i forbindelse med et besøk hos Gardens beredskapsstyrke sammen med statsråd Espen Barth Eide (t.h).

Topp-politiker omkom i båtulykke

Natt til i dag døde to personer i en båtulykke ved Namsos. Blant de to var Ingrid Aune, Malvik-ordfører og tidligere rådgiver for regjeringen. Også kommunepsykolog Eivind Olav Kjellbotn Evensen er meldt omkommet etter ulykken.

Publisert Sist oppdatert

Det ble slått full nødetat-alarm etter at øyenvitner meldte fra om ulykken utenfor Namsos klokken 01.43 natt til torsdag. Den åpne Yamarin Cross-bowrideren sto da inne på et skjær og de to personene ble funnet hardt skadd. 

Kjellbotn Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset, og på en pressekonferanse i dag opplyste politiet at også ordføreren var død.

Ingrid Aune (33) ble tidenes yngste ordfører for i Malvik kommune i 2015. Hun var tidligere politisk rådgiver for Espen Barth Eide da han var statsråd i Forsvarsdepartementet og senere i Utenriksdepartementet. 43 år gamle Eivind Olav Kjellbotn Evensen har jobbet som kommunepsykolog i Namsos kommune.

Begge de to omkomne etterlater seg familie.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at partiet er i stor sorg etter ulykken:

– Arbeiderpartiet har mistet et av sine største politiske talenter, skriver han i et Facebook-innlegg.

Politiet opplyser at det er opprettet sak etter ulykken og at tre vitner så langt er avhørt. Også Havarikommisjonen vil foreta undersøkelser sammen med teknikere fra politiet.