Volvo går for nytt race om tre år

Ved en pressekonferanse i Alicante idag gjorde Volvo det klart at selskapet går for en ny jorden rundt seilas i 2011-12. Dermed kan sponsorer og deltakere allerede begynne planleggingen

Publisert

Knut Frostad kunne allerede idag lette på sløret og meddele at det blir ny jorden rundt regatta om tre år. Detaljer vedrørende rute og tidsskjema blir klart først i 2010, men den tidlige annonseringen er en direkte følge av at mulige lag allerede nå ønsker å kunne forberede seg.

Fortsetter med Volvo 70

Volvo Open 70 som har etablert seg som verdens hurtigste enskrogsbåt, skal seiles også i 2010. Planen er å gi racet forutsigbarhet og på best mulig måte kontrollere kostnadene samtidig som klassen opprettholder sin status som den mest avanserte båten for havseilas.

Frostad hadde med seg Leif Johansson, toppsjefen i Volvo Guppen til pressekonferansen. - Jeg er glad for at vi allerede nå kan annonsere det neste Volvo Ocean Race i 2011, sa Frostad. - For at regattaen skal utvikle seg og fortsette å trekke til seg verdens beste seilere, trenger vi å sikre kontinuitet, sa han. - En av de viktigste forutsetningene for det er at planleggingsprosessen for lagene og deres partnere kan komme igang så tidlig som mulig.

- Volvo Ocean Race er på alle måter utrolig, sa Leif Johansson.  - Ingen andre sportsbegivenheter kombinerer på samme  måte den tøffeste utfordring med laginnsats. Regattaen er i sannhet global og reflekterer på mange måter endringene som finner sted i samfunnet. For meg er dette en kombinasjon det er vanskelig å slå.

Bygger merkevare

Stephen Odell, sjef for  Volvo Car Corporation, ga uttrykk for det samme, og tilføyde: - Jeg er svært glad for allerede nå å kunne bekjentgjøre vår  forpliktelse når det gjelder å gjennomføre et nytt Volvo Ocean Race, sa han. - Regattaen er en svært vellykket form merkevarebygging. 

Norske sammarbeidspartnere

En samarbeidavtale med Boston Consulting Group ved partner og leder i Norge, den tidligere OL seileren i Soling fra 1992, Rune Jacobsen vil foreta en evalueringen av dagens regattaformat og struktur for å forbedre konseptet ytterligere, tatt hensyn til innovasjon og effektivitet i gjennomføringen.

I tillegg skal Det Norske Veritas (DNV) ved en arbeidsgruppe ledet av First 40.7 seileren Elling Rishoff foreta en miljømessig gjennomgang. Etter diskusjoner med seilerne, lagene, sponsorer og konstruktører skal DNV utarbeide en plan for å sikre de miljømessige sider ved regattaen.

Organisasjonen Volvo Ocean Race  2011-12 har invitert til et seminar i Alicante 12. oktober med mer enn 120 deltakere, Samlingen av mulige prosjekter vil bringe sammen noen ev seilsportens største navn og aktuelle kommersielle aktører.

Volvo Ocean Race management har også laget en timeplan for de viktigste hendelsene som leder opp til regattaen i 2011-12:

November 2008: Motta tilbud fra arrangørhavner

Juli 2009: Volvo Open 70 Rule versjon 3

August 2009: Notice of Race/Race format

Mars 2010: Endelig rute. 

April 2010; Endelig Notice of Race

August-Oktober 2011 Start, Volvo Ocean Race 2011-2012

Powered by Labrador CMS