Årets Shorthandedseiler 2012

Dobbelt i tet

Dobbelt i tet

282  seilere har tatt shorthandedpoeng i år. To av dem deler førsteplassen.

Publisert Sist oppdatert

De er makkere og de er best, Rune Aasberg og Simen Løvgren fra henholdsvis Bundefjorden og Asker. De har tatt aller flest poeng i årets shorthandedregattaer – så langt. Og så langt – det er situasjonen etter at Watski Skagerrak TwoStar er unnagjort.

LEDER. Sammen i Class 40en SOLO kan de vise til seier i Watski Skagerrak TwoStar og HH Skagen Race, samt 3. plass i Oslofjorden Rundt. Det har tilsammen gitt dem 307,5 rankingpeong, og det er nok til å lede konkurransen om hvem som skal bli Årets Shorthandedseiler 2012.

Nærmest duoen i tet er Bjørn Forslund fra Nesodden. Han har seilt shorthanded både på Vestlandet og Østlandet, og sine 295 poeng har han fått som følge av 2. plass i Seilmakeren Doublehanded og 1. plass – og endog over all-seier – i Watski Skagerrak TwoStar.

ØST OG VEST. På begge sider av landet opererer og seiler også Karl Otto Book fra Åsgårdstrand. 2. plass i Seilmakeren Doublehanded og ditto i Watski Skagerrak TwoStar. Det har gitt ham 236 poeng og en 4. plass på listen hittil i år.

Rett bak følger Per Ottar Skaaret fra Asker (229,0 peng) og årets ivrigste shorthandedseiler, Jørund Fjøsne fra Stord (227,5 poeng). 1. plass i Stord Rundt, 2. plass i Seilmakeren Doublehanded, 3 plass i Huftarøy Rundt og 7. plass i Oslofjorden Rundt er hans merittliste.

OPPDATERING FØLGER. I skrivende stund er allerede Shetland Race unnagjort, men er ikke inkludert på listen. Oppdatering følger snart, og den vil blant annet fortelle at Rune Aasberg, som deltok på turen over Nordsjøen rykker fra sin makker Løvgren som satt hjemme. Og så spørs det da hvor høyt Jørund Fjøsne, som også var med, klatrer på listen.

Du finner listen over Årets Shorthandedseiler 2012 på rankingsiden til SEILmagasinet.