Jevnt i lite vind

Norgescup «light» i Moss

Norgescup «light» i Moss

Jevnt i lett vind, og kamp om topplasseringene i årets første norgescup.

Publisert Sist oppdatert

Det ble lettvindsseilernes norgescup denne weekenden, men arrangørene melder likevel om fair og fine seilaser. Solskinn og mange varmedager gjorde også sitt til at opplevelsene på regattabanen utenfor Jeløya ble av det behagelige slaget.

– Både seilerne og arrangører er godt fornøyde med arrangementet, sier Trygve B. Leergaard i Moss Seilforening.

ÅTTE SEILASER. Tomannsjollene RS Feva og 29er fikk begge gjennomført åtte seilaser, og i 29er ble det ikke uventet Risør-brødrene Thomas og Mads Mathisen som gikk til topps. De beholdt ledelsen etter første dag, og det det samme gjorde  Eric og Hermann Collett fra Asker når det gjaldt 2. plassen.

På 3. plass fulgte Astrid Hylen Klippenberg og Rasmus Wichstrøm Munter fra KNS, mens Erik og Jan Rougier kunne ta med seg en hyggelig opptur hjem til Stavanger etter at de vant siste seilas – noe som brakte dem opp til 4. plass sammenlagt.

DOBBELT. Moss Seilforening har et sterkt RS Feva-miljø, og seilerne gjorde ikke skam på dette ryet. Tonje Guldvog og Lene Johansen avsluttet sterkt med to seire – og vant sammenlagt, mens Caroline Heiberg og Marie Bordal sørget for dobbeltseier til arrangørforeningen. Anders Bostad og Peder Stiansen sørget for å ta med seg 3. plassen hjem til Asker.

ØSTFOLD I TET. I Zoom8 var også østfoldingene suverene. Christoffer Sørlie fra Fredrikstad og Emilie Homstvedt fra Sarpsborg delte de to første plasssene seg imellom i samtlige seilaser, mens Mina Nordli fra Bundefjorden var den som kom nærmest bak den dominante duoen.

SEIER I SISTE. Håvard Aker fra Tønsberg vant siste seilas, og med den seieren sikret han seg også klasseseieren. Han og Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden hadde like mange poeng, men den siste spikeren til Håvard Aker ble derfor avgjørende. Victoria Heiås ble nummer tre og sikret dermed nok en pallplass til Bundefjorden Seilforening.

ØSTLENDINGENE SLO TILBAKE. Etter første dag var det vestlendingene dominerte i Laser 4.7, men på den andre løyværsdagen var konkurrentene fra øst mer med på notene. Det ble jevnt om seieren, men den stod til slutt mellom Mads Severin Hassum-Olsen fra Moss og Herman Reiersen, Bærum. Mosseseileren var jevnest og med seier i siste seilas, satt også sammenlagtseieren.

Deretter fulgte tre vestlandsseilere på rekke og rad; Alexander Dahl Høgheim, Ran, Steffen Bertelsen, Ran – som ledet etter første dag – og Anna Skaar fra Ålesund.

– Det var totalt 30 seilere i Laser 4.7 denne helgen, og de fikk skryt av regattasjef Hans Egil Eriksen for gode starter  – søndagen hadde tre seilaser med P flagg – og lite bråk på startlinjen, sier Per Bakke i Moss Seilforening.

For seilerne i Laser 4.7 var norgescupen den første i rekken av flere regattaer som teller som uttagning til EM, som skal gå i Moss i slutten av juli.

RAN-SEIER. De 96 seilerne i Optimist A fikk gjennomført seks seilaser i løpet av en lang dag på fjorden, og her fikk Vestlandet sin seier. Tobias Sandmo Birkeland var best og jevnes den andre dagen på vannet. Pia Dahl Andersen fra Asker hadde en gylden sjanse til å vinne klassen, men med 13. plass i siste seilas røk muligheten – og hun ble i stedet nummer tre. Mellom henne og Tobias Sandmo Birkeland, som vant siste seilas, snek såden regjerende norgesmesteren Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund seg.

I Optimist B vant Nicolai Jacobsen fra KNS. Fredrikke Foss – også hun fra KNS – kom på 2. plass, mens Diane Ninauve-Jutulstad fra Bundefjorden tok 3. plassen.

Komplette resultater fins på regattaens nettside.