Hvem blir årets Express-mester?

Vi tipper NM-resultatene: Nummer ti!

Vi tipper NM-resultatene: Nummer ti!

Det nærmer seg tidenes største norgesmesterskap i Express. Vi rangerer favorittene. Først ut er tiendeplassen.

Publisert Sist oppdatert

22. – 24. august arrangerer Oslo Seilforening norgesmesterskap og nordisk mesterskap i Albin Express. I utgangspunktet trodde man det ville bli mange deltagere, men oppslutningen har vært enorm: Per dags dato er 105 båter påmeldt til mesterskapet!

I samarbeid med Expressklubben har SEILmagasinet gjort en kvalifisert gjennomgang av deltagerlisten og vi vil i ti nettsaker presentere de lagene vi mener vil toppe listene etter endt mesterskap – i den rekkefølgen vi tipper blir den endelige. Vi har valgt å konsentrere oss om NM-listen, det vil si at vi holder de utenlandske seilerne utenom. Det finnes dog svært gode seilere blant utlendingene og de favorittene vil vi presentere i en egen sak senere.

NOR 2013. Først ut, på en tiendeplass, mener vi er oppnåelig for NOR 2013, med skipper Øystein Fuglesang, Magne Klann, Målfrid Stadaas, Christina Werner Wallin og Petter Nyquist. Alle fra Soon Seilforening.

Laget seilte seg inn til sølv i Express-NM i 2011 som også ble seilt i Oslo Seilforening. Det er Magne Klann som sitter ved roret, han har blant annet seilt jolle hele livet, med mange gode resultater. Det ferskeste er NM-gull i Laser, i master-klassen i juni i år.

Sølv-laget fra 2011 besto av Øystein Fuglesang, Magne Klann, Nina Fjeldstad og Målfrid Stadaas. 35 båter deltok under NM da.

Laget er også en av 14 norske båter som er på vei til Marstrand for å seile svensk mesterskap i Expressen. Seilasene starter i morgen.

TIPPEKONKURRANSE. Vi inviterer også våre lesere til å tippe hvem som blir topp fem i årets mesterskap. Igjen er det NM-som gjelder, med andre ord hvem blir de fem beste norske seilerne i NM i Express 2014? Du finner alle deltagerne her.

Send en epost hit med ditt forslag!

Den som har tippet korrekt, eller er nærmest det endelige resultatet, vinner  abonnement på SEILmagasinet!