PASSE SKJERM: Simrads skjerm på ni tommer er fin størrelse i båten, men kan være akkurat litt i største laget for mange båtmodeller. Den leveres også i størrelsen sju tommer.
SMART: Trykker vi fingeren på skjermen merkes en markør litt over, slik at det man peker på ikke gjemmes under fingeren.
STOR FORSKJELL: Her ser vi hvorfor kartplottere egner seg bedre enn iPad, som her har full lysstyrke.
BRUKERVENNLIG: På den ni tommer store skjermen kan vi lett tilpasse sidevisningen med dra og slipp.
NSS2_evo2_9inch_16209
EKKOLODD: Det var godt med fisk under kjølen under vår testttur.

Kjapt & lekkert fra Simrad

Simrads nye plotter-serie kan med bruker-grensesnittet minne mye om iPad, men løsningen for oss som skal være på sjøen, er så mye, mye bedre.

Publisert Sist oppdatert

På noen sekunder har vi tilpasset skjermen akkurat slik vi vil ha den, med noen fingerbevegelser. Foran oss har vi Simrads NSS9 evo2, med en trykksensitiv skjerm på ni tommer. Vi har kartpresentasjon fra Navionics på venstre halvdel av skjermen. Vel å merke kan man også velge kart fra C-map, ved å sette inn en annen kartbrikke. På øvre del av høyre side ser vi en presentasjon av havbunnen med såkalt Structure Scan. Det vil si at du ser havbunnen nærmest avfotografert, men live. Om vi ville, kunne vi tellet steinene til moloen vi har på styrbord side. Og hvis vi hadde hatt et vrak under oss, kunne vi sett detaljene. Vi skal se mer på dette lenger ned i artikkelen. Nederst på høyre side på skjermen har vi et mer klassisk ekkolodd, for man kan nemlig ikke se fisken med Structure Scan. Til gjengjeld får vi her en førsteklasses presentasjon av livet under ripa. Fisker i forskjellig størrelse vises mens vi er på tur ut fra en havn på Mallorca. Og her kommer noe spennende og nytt med den nye plotterserien fra Simrad. La oss si at vi registrerte at vi hadde fisk under oss, men i håp om noe større og mer fortsatte vi utover. Etter litt mer leting begynner vi å angre på at vi ikke slengte ut snøret der vi så fisk første gang. Normalt måtte vi begynt å lete oss frem til stedet der vi trodde fisken ble registrert. Og er vi heldige, er det fisk under oss denne gangen også. Med det nye systemet til Simrad kan vi med noen fingerbevegelser se på historikken fra ekkoloddet. Vi sveiper rett og slett fingeren over skjermen helt til vi kommer til fiskene. For å komme tilbake til nøyaktig denne posisjonen gjør vi et trykk på fiskene og trykker på mark. Voila! Og vi har fått veipunkt med nøyaktig stedsangivelse til vår nye fiskeplass. Du kan også gjøre opptak av turen på plotteren, ta med råfilen hjem og studere for eksempel ekkoloddet mer detaljert i ro og mak på datamaskinen hjemme. Ettersom det er en råfil, kan man også for eksempel gjøre nye utsnitt, ved for eksempel å zoome seg inn for å studere detaljene bedre. Også her kan man da lagre nøyaktig posisjon og legge det opp som veipunkt til neste tur.

Lettfattelig

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER