Søk i arkivet

Årets båt i 2017: Seascape 24

Seascape 24 gir overnattingsmuligheter for fire, spreke seilegenskaper for kystseilas og enkelt båthold.

Den nye 24-foteren bygger på suksessene Seascape 18 og 27.

Hvorfor Seascape 24?

Med over 300 solgte Seascape 18 rundt i hele verden, og med en økende interesse for den lille båten, er det åpenbart at 18-foteren har det som skal til for å tilfredsstille seilere. Seascape 18 er en rask og enkel 18-foter med overnattingsmuligheter for to.

Etter lang planlegging bestemte vi oss for å utvikle Seascape 24, vår tredje modell. Vi ønsket å videreføre styrkene til Seascape 18, men samtidig tilføre ideer fra 27-foteren, som ble skapt etter en lang og grundig utviklingsprosess. Resultatet ble Seascape 24, som har blitt vår raskeste lettvindsbåt.

Seascape 24 er utviklet for å være et moderne alternativ til folkets båt. Konseptet gir overnattingsmuligheter for fire, spreke seilegenskaper for kystseilas og enkelt båthold. Båten er egnet for henger, og rigges raskt.

Det finnes mange alternativer båter på markedet, men de har alle én feil – de kan ikke plane. Fartsegenskapene er begrenset til vannlinjelengden.

Alle modellene fra Seascape tilbyr egenskaper fra Open Class-båtene for turseilere. Seascape 24 er mer praktisk, enklere og billigere enn sine racing-slektninger.

Forskning og utvikling

Godt samarbeid og hyppige kommunikasjon mellom Gigodesign, Manuard Yacht Design og Seascape-teamet var nødvendig for å balansere ytelse og strukturelle problemer, ergonomi, funksjonelle krav og optimalisering av byggeprosessen.

Enkel sjøsetting

Svingkjølen gjør sjøsettingen av Seascape 24 enkel. Kjølen klappes helt inn i skroget. Hengeren har egenskaper som gjør det enkelt både å trekke båten på veien og å få den på vannet.

SJØSETTING: Det er enkelt
å sjøsette Seascape 24 fra hengeren.

SJØSETTING: Det er enkelt å sjøsette Seascape 24 fra hengeren.

Interiør

Fire XL-køyer er den viktigste innredningen under dekk. De store køyene har fått plass gjennom et smart system med skyvedører. Lagringsplassen er ivaretatt gjennom det samme smarte bag-systemet som i Seascape 27. I tillegg er det selvsagt gjort plass for Porta Potti og nødvendig batterikapasitet.

Stort potensiale

Seascape 24 har et relativt stort seilareal. Det stabile skroget og den enkle dekkslayouten gjør at båten likevel kan seiles opp mot sitt fulle potensial både av shorthandedseilere og familier.

Potensialet er stort. Seascape 24 byr på mye morsom seiling.

Her kan du lese om Årets båt i Europa 2017.

FOLKEBÅT: Seascape 24 er
utviklet for å være et moderne alternativ til folkets
båt.

FOLKEBÅT: Seascape 24 er utviklet for å være et moderne alternativ til folkets båt.

Spesifikasjoner

Lengde (LOA)

7,30 m

Bredde

2,50 m

Dypgående

30-190 cm

Deplasement

890 kg

Ballast

320 kg

Seilareal kryss

42 m2

Gennaker (7/8)

67 m2

Køyer

4

Les mer om Seascape 24 hos Svensk båtförsäljning AB.

Gå til toppen