Søk i arkivet

Stoffe så sjelden som mulig

– Hvordan kan jeg stoffe så sjelden som mulig? spør mange båteiere. En travel hverdag gjør båtpussen til stress for enkelte. Nye bunnstoffer for fritidsbåter gjør at du som båteier kun trenger å stoffe annethvert år!

Med Jotun NonStop Supreme 
trenger du kun ett strøk annenhvert år.

NonStop Supreme fra Jotun ble lansert i 2015 og er et selvpolerende bunnstoff med inntil to års vedlikeholdsintervall. Når du påfører den som anbefalt, vil du få en særdeles god beskyttelse over to sesonger, og kan dermed bruke mer tid på vannet når våren kommer – eller rett og slett få båten enda raskere på vannet.

Når båten er påført NonStop Supreme om våren, kan du velge å la den ligge i vannet over vinteren eller løfte båten på land. Om du løfter båten så vask den varsomt med ferskvann før den dekkes til. Når våren kommer, er det bare å sjøsette på nytt. Av estetiske årsaker kan det være ønskelig å flekke med bunnstoff i baugen, vannlinjen og andre steder med ekstra hard slitasje. Når nytt bunnstoff skal påføres før tredje sesong, holder det med ett strøk med NonStop Supreme for en ny toårsperiode.

Mindre malingsfilm på skroget

For den som er opptatt av å bygge minst mulig malingsfilm på skroget, er også NonStop Supreme et godt valg. Siden det er et selvpolerende bunnstoff så vil malingsfilmen bli tynnere over tid, etterhvert som poleringseffekten gjør sitt. Når du i tillegg kun trenger ett strøk annethvert år, så vil du også bygge mindre film over tid enn med et tradisjonelt bunnstoff, som du påfører hver sesong. Da vil du utsette den store jobben med å fjerne de mange lagene med bunnstoff som bygger seg opp gjennom årene. Tid spart, penger spart!

Kritthvitt bunnstoff

For de båteiere som ønsker hvitt bunnstoff er nettopp fargen et omdiskutert tema. Diskusjonene går varme om hvilke bunnstoff som faktisk er ordentlig hvite. Om du er opptatt av å ha et så hvitt bunnstoff som mulig, er NonStop Supreme et godt valg. Siden det hvite bunnstoffet er helt kobberfritt blir fargen også helt kritthvit – samtidig som den fortsatt leverer den gode begroingsbeskyttelsen i inntil to sesonger. At den i tillegg ikke forandrer farge i vannlinjen over tid – det er jo ikke så dumt det heller!

Enkelt å bytte

Det er enkelt å bytte til NonStop Supreme. Uansett om du har et selvpolerende eller hardt bunnstoff kan du påføre NonStop Supreme direkte på det eksisterende bunnstoffet med noen få unntak. I appen «Jotun Yachting» finner du mer informasjon om kompabilitiet og hvordan du bør gå frem. Legg merke til at harde bunnstoff alltid bør våtslipes før nytt strøk påføres. Husk å påføre to strøk for å sikre at du har nok filmtykkelse for to sesonger. Deretter holder det altså med ett strøk annethvert år.

Med et bunnstoff som har to års vedlikeholdsintervall, sparer du deg for mye jobb og kan heller bruke tiden der vi båteiere trives aller best – på vannet!

Her får du kjøpt NonStop Supreme.

Lurer du på hvordan du skal gå frem? Se filmen «Slik stoffer du» her.

 

Gå til toppen