Annonsørinnhold

Beneteau Oceanis 46.1

Beneteau Oceanis 46.1: Oceanis opp en liga

Stivere skrog, enklere håndtering og høyere fart oppsummerer Oceanis 46.1.

Publisert Sist oppdatert
giramar.com

Beneteau har prioritert seil­egenskapene høyt med sin siste generasjon Oceanis-båter. Både 46- og 51-foteren kan leveres i «First-line»-utgave, en slags M-versjon fra bilverdenen. Da får båten mer seil, dypere kjøl, og oppgradert dekksutstyr. Testbåten er en «First-line»-utgave, men med en høyere aluminiumsmast, standard kjøl og gode seil. Båten oppleves som en performance-cruiser, men med alt av komfortutstyr. Med høy rigg og sorte seil ser båten også ut som en racer.

Båten kommer standard med rullemast og selvslående fokk, og kan med dette utstyret nærmest betegnes som en motorseiler.

Langbeint turseiler

Vi seilte båten i 5–7 meter per sekund. Båten gikk i 7 til 8 knop på kryss, og på slør med Code 0 var vi til tider over 10 knop. Sjelden har det vært så gøy å seile en turseiler.

Det krever litt tilvenning å seile med to ror. Styringen er svært nøytral, og roret gir ikke tilbakemeldinger slik jeg er vant med.

På slør med flatt sløreseil opplevde jeg virkelig hvor effektivt doble ror er når jeg provoserte seilegenskapene med skarp kurs. Skrogstabiliteten er enorm.

Båten har de egenskapene erfarne seilere ønsker seg, samtidig som den er snill og forutsigbar slik ferske seilere setter pris på.

Stor og åpen cockpit

Nauta Design har tegnet dekk og innredning. Dekket og cockpiten er nærmest identisk med 51.1, og Beneteau innrømmer at det er brukt samme former må det meste.

Det er god plass for rormannen som både står og sitter ok. Cockpitbordet er stort, og i enden av bordet er det plass til redningsflåte.

Oceanis 46.1 kan leveres i fire ulike innredningsløsninger. Testbåten hadde en klassisk løsning med tre lugarer og to bad, som også er standard. Du kan også få tre lugarer og tre bad, fire lugarer og fire bad, eller fem lugarer og tre bad, de to siste mest for chartermarkedet.

Testbåten hadde badet fremme delt i to, wc til styrbord og dusj til babord. Kartbordet er plassert frem mot hovedskottet. Det aktre badet har eget dusjrom, og byssa har en ekstra skapseksjon mot leideren.

Nauta Design har skapt et moderne uttrykk under dekk. Lys og børstet eik gjør det både lunt og elegant, og det fremstår som eksklusivt. Store flater er kledd med hvit vinyl. Enorme skrogvinduer gjør det mulig å følge med på hva som skjer på utsiden fra salongen.

skjermbilde20190301kl.11.23.32
Beneteau Oceanis 46.1
Beneteau Oceanis 46.1
Beneteau Oceanis 46.1
Beneteau Oceanis 46.1
Beneteau Oceanis 46.1
Beneteau Oceanis 46.1