Louis Vuitton Cup

2 - 0 !
2 - 0 !

2 - 0 !

VALENCIA (SEILmagasinet). I går var det close - I dag seilte Emirates Team New Zealand imponerende og slo Luna Rossa Sailing Team i den andre finaleseilasen i Louis Vouitton Cup i Valencia.

Publisert

Fem minutter før start seiler båtene inn i "startboksen". Vanligvis er det en fordel å komme inn på styrbord side ved startbåten.

Det gikk derfor et sukk gjennom de rundt 300 som var samlet foran storskjermen på brygga i Valencia da TNZ så ut til å gi denne fordelen lett ifra seg. Alle så at protesten de kom med var nytteløs - dommerne like så, da de vinket seilasen videre uten straff med grønnt flagg. Det virkelig elegante hendte like etter styrbord babord situasjonen, da Team NZ la seg på kurs og begynnte å bygge fart med Luna Rossa i lo på styrbord halser. Da starten gikk var båtene så og si likt over streken med italiernerne i lo på styrbord halser. Det så ikke lovende ut...

Resultatet av opptrinnet like før start var at Luna Rossa hadde for dårlig fart og ble rett og slett fraseilt i starten. Deretter var det hele en paradeseilas da alt så ut til å gli lett for Kiwiene, mens Prada-seilerne hang bittelitt med hodet. Etter en intens slagduell på første kryss økte Team NZ hele veien og var i realiteten ikke truet av annet enn uhell.

Det rare var at gårsdagens seilas i litt mindre vind var tett, og alle mener (eller mente) at Team NZ har en lettvindsbåt sammenliknet med Luna Rossa's Prada. I dag var det mer vind og det hele viste seg omvendt av hva alle trodde. "Hemligheten" kom frem på pressekonferansen da det ble fortalt om et nytt storseil tilpasset litt mer skvalpesjø, slik man gjerne har en helgedag med fullt av større og mindre tilskuerbåter rund banen....

2 - 0 er vanskelig å svelge unna, men er det noe begge disse lagene er blitt kjent for de siste årene er å kunne snu nederlag til seier. Morgendagen vil sannsynligvis gi lite vind, og selvom været er strålende kan det i følge meterologen hos TNZ spøke litt for gjennomføringen i morgen. Vi får se.

Powered by Labrador CMS