Seilsportsligaen

2. divisjon allerede fra neste år
2. divisjon allerede fra neste år

2. divisjon allerede fra neste år

Dermed får alle de 27 lagene som var med i kvalifiseringsrundene i år være med videre.

Publisert Sist oppdatert

Generalsekretær Espen Guttormsen i Norges Seilforbund melder om mange positive tilbakemeldinger fra foreninger og seilere på Seilsportsligaen og fra dem som ikke var blant de 15 som kvalifiserte seg direkte til 1. divisjon er det sterke ønsker om at det blir to divisjoner allerede fra neste år.

I løpet av denne uken sendes det ut invitasjon der alle de 27 seilforeningene som har deltatt i kvalifiseringsseilasene skal møtes og velge et ligastyre. Fra NSF er styremedlemmene Kristian Fæste og Torunn Sætre valgt til å sitte i dette styret.

Ifølge Guttormsen vil NSFs Styre innstille til hvilke foreninger som skal representeres i Ligastyret. - Vi vil gjerne videreføre den kompetansen som allerede er bygd opp blant et knippe foreninger. Ligastyret skal bestemme den sportslige delen av Seilsportsligaen og blir viktig i utformingen av veien videre, sier han. Ligastyret skal blant annet bestemme hvordan de tre ledige plassene i den laveste divisjonen skal fylles før 2016 sesongen starter.

NSF har valgt åtte tentative datoer for når 2016 sesongen skal arrangeres. Hver arrangør som blir tildelt et stevne får to helger på rad med seiling. Den første helgen blir de seilt i den laveste divisjonen og i den påfølgende helgen elitedivisjonen.

I ukedagene mellom kan arrangøren ha ProAm seilaser med samarbeidspartnere. I utgangspunktet skal to foreninger nord for Lindesnes og to øst for Lindesnes arrangere neste års Seilsportsliga.

Følgende datoer er foreslått:                                                                                                                             20.-22. mai og 27.-29. mai,                                                                                                                           17.-19. juni og 24.-26. juni,                                                                                                                         12.-14. august og 19.-21. august,                                                                                                                    2.-4. september og 9.-11. september.

Disse lagene er kvalifisert til 1. divisjon:

Åsgårdstrand SF

Nesodden SF

KNS

Larvik SF

Soon SF

Fredrikstad SF

Brevik SF

Tønsberg SF

Arendals SF

Trondhjems SF

Stavanger SF

RAN SF

Florø SF

Ålesund SF

Askøy SF