Norgesmesterskap

23 tolvogenhalvere i Ålesund
23 tolvogenhalvere i Ålesund

23 tolvogenhalvere i Ålesund

Publisert Sist oppdatert

14 av deltakerne i årets Norgesmesterskap i 12.5 kvm klassen benyttet tilbudet om ǻ få delta i dagens høstserie i Ålesund. Tre av deltakerne var Risørbåter som hadde kommet igår kveld eller i løpet av morgentimene idag. Av dem var det brødrene Harald og Jens Dietrichson som viste den beste seilingen. De vant seilasen og bekreftet at de nok blir å regne med i selve norgesmesterskapet som begynner imorgen.

Av de 23 påmeldte båtene har syv tatt den lange veien fra Risør, mellom 11 og 12 timers kjøring med båtene på henger. Resten er lokale båter. Dagens generalrprøve for NM ble seilt på Borgundsfjorden mens selve NM etter planen skal seiles på Valderhaugfjorden, noe som betinger lange slep til og fra banen.

Idag har det vært tropesommer i Ålesund, men dessverre fører dette gjerne med seg svært lett og varierende vind. Værmeldingen for imorgen lyder på 3-5 m/sek mellom øst og sør. Arrangøren Ålesund Seilforening har derfor rigget alternativer baner på Giskebukta og Borgundfjorden.

Alle de beste seilerne i klassen stiller i mesterskapet. Det betyr at de siste årnes mestre, Roy og Wenche Johannessen er på plass, denne gangen med seilmakeren Morten Røisland som tredjemann ombord. Hardest konkurranse kommer trolig fra Fritz Lundberg og Fredrik Gjernes som har vunnet de siste regattaene i Risør med klar margin.

Også brødrene Dietrichson, Harald og Jens som vant dagens seilas blir å regne med. Det samme gjelder de lokale farvorittene Marius Maaseide og Endre Eldøy. Artikkelforfatteren og Svenn Lundberg som tok sølv sist gang NM ble holdt i Ålesund for to år siden, vil også gjerne blande seg i dette selskapet. Da kan de bli spennende dager i Ålesund. Klassen er sterkere enn på lenge, med et jevnt tilsig av gode seilere.