Langtur

Livet bak Instagram-filteret

Et bilde sier mer enn tusen ord, sies det. Vel, i blant sier tusen ord mer enn glansbildene fra langturseilere på Instagram. Her får du vår uraffinerte skildring av seks måneder til sjøs i en Etap 34s – på godt og vondt.

Publisert Sist oppdatert

«Pappa, pappa, kan du levere inn bilskiltan mine på Statens Vegvesen?», ropte jeg fra båten idet vi vinket farvel til familie og venner på brygga i Tromsø. 1. juli 2019 var avreisedatoen vi hadde satt oss. Og da dro vi. Det pissregnet. Venner og familie hadde møtt opp for å vinke farvel, og nevøer og nieser var mønstret på for å være med på første dagsetappe. Vi var på langt nær ferdige med alt vi skulle ha gjort før seilasen, men det falt på sin egen urimelighet å utsette.

I ettertid ser vi at vi hadde et svært optimistisk (og urealistisk) syn på alt som kunne gjøres underveis. Båten ble stadig oppgradert langs norskekysten og sørover i Europa, men i skrivende stund, på Atlanterhavet, har vi fortsatt mange punkter igjen på gjøremålslisten. Vi ønsket å være godt forberedt før vi dro, men man blir aldri ferdig med å klargjøre en båt. Det er heller ikke alt man kan forberede seg på. Overraskelser kommer, om man vil eller ei.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER