BÅTEN MIN: DEHLER 31

Solid og praktisk 31-foter

Larssen og Mauuarin kjøpte en brukt Dehler 31 fra 80-tallet, og de fikk en båt som ideell for dem.

Publisert Sist oppdatert

I 6,5 knop seiler den 31 fot store båten to ganger rett i steinmoloen. Det gjør vondt å se på. Første gang treffer den med baugen, andre gang er det kjølen som treffer. Det var dristig av Dehler-verftet å låne bort en av sine båter til magasinet Die Yacht som i 1988 fikk ideen om å teste båter som man tester biler. Det var aldri gjort før. Et par store, dype hakk et stykke inn i skroglaminatet viser treffstedet, men noen strukturelle skader finner man ikke, heller ikke omkring kjølen. Videoen av den spektakulære crashtesten er delt flere hundre tusen ganger på youtube, og man glemmer den ikke når man har sett den.

Derfor blir jeg ekstra nysgjerrig da jeg mener å gjenkjenne linjene på båten som siger inn mot svaberget der jeg tilbyr meg å ta imot fortøyningslina.

– Dehler 31? spør jeg. Seileren svarer bekreftende mens han gjør fast ankerlina. Jeg spør om han har sett crashtesten på youtube når han kommer fram og tar imot tampen som jeg sender tilbake. Selvfølgelig har han det. Som mange eiere av litt eldre båter vet han det meste om båten sin og dens historie, og forteller gjerne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS