Båter og utstyr

34-fotere for tur og regatta

Det er i 34-fotsklassen det skjer i sommer. I denne størrelsen har det dukket opp mange nye modeller. Båtene har forskjellige egenskaper, og dermed også styrker og svakheter. Her vurderer vi seks nykommere og fire etablerte modeller.

Publisert Sist oppdatert

Etter finanskrisen kan det virke som om verftene og kjøperne har fokus på litt mindre båter enn for noen år siden. Det har dukket opp mange nye modeller  i dette segmentet, og verftene melder om økt interesse for båter i denne kategorien. Til sommeren blir det svært spennende å se hvordan de nye First 35, T-34, Arcona 340, Salona 34, HP 1030  og Viviace vil klare seg mot A35, Dufour 34e, Dehler 35 og X-34. 

34-foterne har vist seg som en riktig størrelse om man ønsker å kombinere tur- og regattaseiling. Jo mindre en regattabåt er jo færre mannskap trengs om bord, og jo mindre blir regningen for seil og utstyr. Men for turseiling vil man gjerne ha ståhøyde, stor bysse, fine lugarer og en god salong. Båter i denne størrelsen blir av mange regnet som det optimale krysningspunktet for regatta- og turseiling.

Christen With og Silje Brathagen har valgt X-34 for årets Twostar regatta. De mener at båten har den perfekte størrelse for shorthandseiling, og at det er en fordel at båten har mye ballast i kjølen. Med mindre båter kan man gi full gass, selv under tøffe forhold. De så etter en båt med dyp og tung kjøl.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS