BRUKTBÅT:

Bavaria 38 AC – suksessbåten fra 2003

Da 38-foteren ble lansert i 2003, var den ikke bare en rommelig bobåt, men også en rask turseiler.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria imponerte med høyt produksjonsnivå og hyppig utvikling av nye modeller på begynnelsen av 2000-tallet, og de solgte i store volumer i Norge. Bavaria 38 AC avløste Bavaria 37, men var bare i produksjon i to år før den igjen ble erstattet av Bavaria 39 Cruiser. 38-foteren skilte seg ut med et ryddig dekk og mange luker som ga lys og luft i salongen. Den ble levert med to eller tre kabiner og jernkjøl som standard. Dyp blykjøl kunne kjøpes som tillegg.

Av annet ekstrautstyr var ankerspill, varmtvann, kryssholt og rekkeåpninger midtskips. I tillegg var det mulig å bestille kraftigere motor enn den originale 29-hestekrefteren.

SEILmagasinet har snakket med to mangeårige eiere av Bavaria 38. Det gir oss et godt innblikk i hva denne båten står for i dag. Den ene eieren heter Øyvind Hassfjord og er fra Fredrikstad. Han kjøpte sin Bavaria 38 i 2013. Den andre eieren vil ikke stå fram med navn i bladet, men siden han har eid båten i 16 sesonger og kjøpte den ny i 2003, og har gitt viktige skriftlige bidrag til artikkelen, tar vi med hans innspill og kaller ham for «anonym eier».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS