Norges fremste OL-kandidater

Med sin annenplass i prøve-OL, bronse i EM og 4. plass i VM i 2019 har Helene Næss og Marie Rønningen seilt opp som medaljekandidater i OL.

Publisert

Da Helene Næss og Marie Rønningen seilte sammen for første gang i sin nye 49erFX, kjente de ikke hverandre. Norges fremste medaljekandidater på regattabanen er nemlig to seilere som ikke begynte å seile sammen fordi de var venner fra barndommen. En gang for åtte år siden gikk de to Tønsberg-jentene litt hver for seg og sparket i sanden. Ingen av dem visste helt hvordan seilingen de hadde holdt på med, skulle fortsette.

Helene hadde seilt 29er sammen med Ane Gundersen fra KNS i flere år, men Ane ville etter hvert vie seg til studiene og gjøre andre ting. Marie seilte Laser, men syntes ikke det var så veldig gøy. Hun ville finne på noe annet. Mannen som så dette, var treneren Lars Loennechen. De to jentene kjente ikke hverandre, men han plasserte dem kort og godt i samme båt for at de skulle prøve det – og det fungerte. Slik begynte det.

For Helenes del startet seilkarrieren på en sommerseilskole på Hvasser i ferien. To år etter begynte hun på Optimist-kurs i Tønsberg Seilforening,

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS