Verdenscupen i Miami

PÅ SØLV-PLASS: Helene Næss og Marie Rønningen ligger på 2. plass i Miami, tett fulgt av Ragna og Maia Agerup på 3. plass.
PÅ SØLV-PLASS: Helene Næss og Marie Rønningen ligger på 2. plass i Miami, tett fulgt av Ragna og Maia Agerup på 3. plass.

49er-jentene og Anders Pedersen på pallen

De norske seilerne hadde nok en strålende dag i Miami og ligger an til medaljer i sine klasser.

Publisert Sist oppdatert

Gårsdagen bød på store vindkantringer og kast som på kort tid kunne snu om på rekkefølgen. Det gjaldt å holde hodet kaldt og seile konservativt.

Medaljer i sikte

Dette behersket både Helene Næss og Marie Rønningen og Agerup-søstrene Ragna og Maia. De fortsatte der de slapp onsdag. Etter gårsdagens seilaser ligger de norske seilerne henholdsvis på sølv- og bronseplass sammenlagt med bare de brasilske OL-mesterne foran seg.

I den nest siste seilasen vant Martine Grael og Kahena Kunze foran Helene og Marie og med Ragna og Maia på 3. plass. I tillegg hadde de norske seilerne hver sin 2. plass. Grael og Kunze har nå 18 poeng til gode på nordmennene som har lik poengsum. Det deltar 16 båter i 49erFX.

Med to 3. plasser i går rykket Anders Pedersen opp på bronseplass. Han har tre poeng opp til sølv, mens det ser vanskelig ut å følge Jorge Zarif som vant begge seilasene.

Fremgang i Laser og brett

Hermann Tomasgaard er nå 12 i det 59 båter store Laser-feltet, men med 22 poeng opp til plass i medaljefinalen, er topp ti lite realistisk. Mathias Mollatt har seilt seg opp til 26. plass.

Seabstian Wang-Hansen er 17 sammenlagt i RS:X etter 10. plass i gårsdagens siste seilas. Blant jentene er Maria Mollestad nummer 23.