FORNØYD: Tommy Skogheim fra Netcom utnyttet selskapets ekspressutbygging, og inviterte seg selv til test. Her med full 4G-fart ved Torbjørnskjær.
YTTERGRENSEN: Vi satte kursen til havs til dekningen ble borte. Den vekslet lenge mellom Norge og Sverige.
ICE: Lav frekvens gir bedre rekkevidde, men for å nå halvveis ut i Skagerrak kreves det en god antenne i toppen av masten. Under vår test var rekkevidden på 4G bedre med antenne enn ICE uten ekstern antenne.
TELENOR: Den norske telegiganten skryter på seg bedre dekning enn hva vi målte på vår test. Under Færderseilasen, hvor det var mange båter, falt mobildata helt ut ved Færder.
NETCOM: Netcom viser dårligst dekning på sitt dekningskart, men har i hvirkeligheten den beste. Dekningen vi målte var mer lik den Telenor sier de har.
BRETT OG MOBIL: Vi hadde med ulikt utstyr. Nettbrett har større antenne og tar inn signalene bedre enn mobil. Den ett år gamle iPad Mini er imidlertid ikke bygd for de nye 4G-frekvensene. Det er iPhone 5s. For å få full fart med eldre utstyr, så ...

Netcom best på 4G-dekning

Seilere er opptatt av mobildekning til sjøs. Vi tok med Telenor, Netcom og Ice ut i Skagerrak så langt ut som det var dekning.

Publisert Sist oppdatert

4G er årets nyhet. Dette er en teknologi som kun overfører data via mobiltelefonen, men som gjør dette overraskende godt. Vi så TV-serien «Breaking Bad» på Netflix på nettbrettet mens vi knapt kunne se land – et sted mellom Norge og Sverige. TV-bildet var langt bedre enn på soverommet hjemme med fibernett, men hvor det åpenbart er en for dårlig Wi-Fi-sender.

Selvsikre Netcom

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER