Seiling for alle

65 prosent flere barn
65 prosent flere barn

65 prosent flere barn

Gjensidigestiftelsen bidrag til prosjektet «Seiling for alle» har ført til en aktivitetsøkning på 65 prosent i år.

Publisert Sist oppdatert

– Egentlig er jeg aller mest glad for det enorme engasjementet Gjensidigestiftelsen har skapt ute i seilforeningene landet over. Tidligere har jeg gjerne møtt litt motbør når jeg har talt varmt for sommerleire som rekrutteringsportal til foreningene. Nå møter jeg bare masse entusiasme, sier Per Christian Bordal, breddekonsulent i NSF.

2856 BARN. Gjensidigestiftelsen skjenket NSF fire millioner kroner, som resulterte i 250 joller og brett som ble delt ut til et 40-talls foreninger. Nå har foreningene sendt sine rapporter, og en opptelling viser at at 2856 seilere har deltatt i sommerens aktivitetsleire. De samme foreningene rapporterte at de i 2014 hadde 1726 barn – noe som representerer en økning på 65 prosent.

– Det kanskje mest gledelige er at 421 av barna har fortsatt i foreningenes aktiviteter nå i høst, sier Bordal.

Dette er også noe nytt. Det vanlige har vært at foreningene har startet nybegynnerkurs hver vår, men etter svært positive erfaringer i Bordals egen forening, Moss, har en rekke foreninger i år tilbudt nybegynnerkurs også etter sommerferien, noe som viser seg å ha vært populært.

HAR STOR BETYDNING. Bordal røper at en ny søknad er sendt til Gjensidigestiftelsen for Seiling for alle-prosjektet i 2016, og at det i den er lagt vekt på støtte til instruktørutdanning.

– Hvordan Gjensidigestiftelsen vil ta imot søknaden vår denne gangen, vet jeg ikke, men vi håper på det beste. Det som i alle fall er sikkert, er at de midlene vi allerede har fått, har hatt stor betydning rundt om i foreningene, sier han.