BÅTER I SJØEN: Utstillingen er også i år på Aker Brygge slik som i 2016 og 2015.

Her er seilbåtene som kommer til Båter i Sjøen

Antall nyheter er ikke imponerende, men det finnes noen gullkorn.

Publisert Sist oppdatert
POPULÆR: Utstillingen på Aker Brygge er populær, og den viktigste i Norge for salg av seilbåter.

Utstillerlisten gjenspeiler utfordringene bransjen har hatt de siste årene. Båter i Sjøen var en av de beste flytende båtutstillinger i Europa for seilbåter og tiltrakk internasjonal presse. Båter i Sjøen er fremdeles stor med 270 båter, men 30 seilbåter er ikke imponerende. Antall utstillere har gått ned siden toppårene, og de utstillerne som er igjen viser frem færre båter. For ti år siden var det utstilt over 100 seilbåter, men i år er det bare en færre enn i 2016. 

Båter i sjøen starter 7. september på Aker Brygge. 

Verdenspremiere

Jeanneau Sun Odyssey 440 er messens store nyhet. Båten har ikke bare verdenspremiere, den er også første modell ut i en ny serie Sun Odyssey-modeller. Båten har en rekke spennende nye løsninger, og flere av disse skal alt være solgt til norske kunder.

Heitmann viser også frem Jeanneau 51 for første gang, verftets minste modell i «Yacht-serien». Heitmann er den største utstillerne av seilbåter med fem modeller.

Andre nyheter

Hallberg-Rassy har to nyheter denne sesongen, men får bare vist frem den nye 44-foteren i Oslo. For å se 34-foteren må du til Orust og Öppet Varv.

Beneteau viser frem Oceanis 38 med ny innredning. Sense 51 er ogs en spennende nyhet. Båten er en oppgradert versjon av Sense 50. Elan viser både GT5, som også var på lillestrøm, samt S4, som er Elan 350 med facelift. Dufour kommer med sin 46-foter som også er ny i Norge. 

Seascape viser to modeller. 24-foteren som ble kåret til Årets Båt i Europa kommer.

På utstillerlisten står RM 970, også den Årets Båt i Europa.

Hanse har hele fire nyhter denne høsten, men rekker ikke å bli ferdig med disse til Båter i Sjøen. 

Flere skrog

Katamaraner er i vinden. Det vises to slike. Fountaine Pajot viser frem en oppgradert versjon av Helia 44, mens Lagoon viser frem sin nye 42-foter.

 

 

 

 

NY: Jeanneau Sun Odyssey 440 er første modell i en ny serie.
NY: Elan GT5 er en turseiler med et lettdrevet skrog.
NY: Lagoon 42 har blitt en etterspurt modell på markedet.