Flust med nyheter i Sandvika

I tillegg til flere verdenspremierer fra de franske båtprodusentene, er det også en rekke seilbåter som vises i Norge for første gang når messedørene på «Båter i sjøen» åpner i morgen.

Publisert

VERDENSPREMIERE: First 35. (over) ved siden av First 40.

Ifølge det franske verftet Dufour byr den nye Dufour 40e på en rekke forbedringer og nyvinninger. Båten erstatter Dufour 40 i Performance-serien, og båten minner mye om Dufour 45, som hadde verdenspremiere under «Båter i Sjøen» i fjor. Dufour 40e har verdenspremiere i morgen i Sandvika.

En annen fransk nyhet er Sun Odyssey 42DS, som kommer i delvis ny drakt med nytt overbygg og innredning.

– Igjen gleder det oss at franskmennene prioriterer Norge og lar oss vise båten først i verden, sier Jeanneau-importør Peter Heitmann.

Mer fransk

First 40 er kjent blant regattaseilerne i Norge, men vises for første gang offisielt i messe-sammenheng denne helgen i Sandvika. Båten vil nok likevel komme i skyggen av lillesøsteren, First 35,- som kommer helt rykende fersk til Sandvika. Sistnevnte har omtrent det samme som 40-foteren, men unntak av en lugar og kortere cockpit.

Sun Odysseys 33-foter er også ny, men følger sine søstre i stil og funksjon. Båten byr ikke på noen overraskelser. Den er identisk med Sun Odyssey 30, men har fått noen centimeter ekstra her og der. Dette gjør underverker for volumfølelsen i båten. Den største forskjellen mellom 30- og 33- foteren er i cockpiten. 30-foteren er liten til å ha ratt, men i Sun Odyssey 33 i går dette veldig bra.

Modifisert Hanse

37-foteren til tyske Hanse har doble ratt og åpen hekk, noe som gjør cockpiten større. Under dekk har det også blitt noen modifikasjoner. Dette er den tredje oppgraderingen denne modellen har fått siden den ble lansert i 2005. Hanse 370 er verftets mest populære modell og har nå skiftet navn til Hanse 375. Båten er på vei opp fra verftet og vil komme i sin bås på torsdag kveld.

To nye fra Orust

Hallberg-Rassy 310 og 372 vises for første gang i Norge denne helgen, men sistnevnte ble testet av Seilas allerede i vinter etter at den var ferdig i fjor høst. I Sandvika kan du også se 31-foteren, som er et godt alternativ for dem som ønsker en mindre og letthåndterlig båt.

Dansk spreking

Vivace 34 er en crossover, som både appellerer til skarpseiling og turseiling. Den er livlig på roret og er inspirert av brettseileren Lars From. Skroget er støpt i epoxy, den har en kostbar blybulb, stålramme og en rekke kostbare detaljer. Verftet har brukt ett år på prototypen, men regner med å kunne bygge båter i løpet av fire måneder.

Arcona med to nye

På messa kommer  to spennende nyheter fra Arcona; Arcona 340 og Arcona 430. Den sistnevnte ble kåret til Årets båt i fjor, og stilles ut for første gang i Norge nå.

Faurby med ny regattabåt

Den danske produsenten har utviklet sin 39-foter, som er blitt seilt med stor suksess i Fyn cup mas Jesper Bank som skipper. Faurby 396 de Luxe sport har fått nytt design på overbygg med skjulte falliner fra mast til cockpit, sprauhoodgarasje, luker flush med dekk i overbygg, nytt design på vinduer i overbygg, samt karbonmast.

Kostbar i aluminium

Hutting Yachts fra Nederland stiller ut sin 45-foter for første gang her i landet. Båten er bygget i aluminium, uten at dette er lett å se. Hutting 45  har super finish og kvalitet, men er også messens dyreste seilbåt per fot.

Xc-42 er den siste i rekken fra X-yachts, og likner mye på sin storesøster Xc-45, som ble kåret til Årets båt i klassen for luksuriøse turseilere i fjor.

Det polske verftet Delphia viser dessuten sin nye 40-foter i ny og fresh stil, mens Archambault følger opp suksessen fra A35 med den nye A31. 31-foteren har de samme tøffe linjene som storesøsteren.

Se også Allures 44, som vises av importøren Alize Yachts.

Sprek svenske

En båt mange nordmenn har ventet lenge på å se, er endelig her. HP 1030 er fremdeles kun som prototyp, men båten med el. motoren er verdt en titt.

Største seilbåt

På messa ligger også Pål Fevangs Swan 66 til 40 millioner kroner. Båten ble sjøsatt i mai og seilte Færderseilasen. Les mer om båten her.

Følg «Båter i sjøen» på www.seilas.no