Båten min: Albin Cumulus

COCKPIT: Cumulus har en velfungerende cockpit til tur og regatta med gode sarger og god sikt fremover. Bildet er fra fjorårets Stord Rundt.
GUSTS COMING: Det blåste opp mot 18 m/sek da SHIRAZ måtte vise hva hun var god for.
SALONG: Det er en overraskende stor salong med full ståhøyde. At det skulle være ståhøyde, var et av kravene da Gordon Wright kjøpte båten.
KROK: Kjølfestet er solid og det er montert en egen bøyle til å løfte båten i.
MOTOR: Motoren er lett å komme til. Gordon viser oljetrykksmåleren han har montert.
BYSSA: Smart og kompakt er Cumulus med skikkelig bysse på et lite areale. Avsettingsplassen er en del av leideren så det gjelder å ikke tråkke i salaten.
DEKKET: Det er gode arbeidsforhold på dekk. Det er brede sidedekk med god passasje utenfor vantene. Genua 3 ligger klar for kulingseilas.
RORET: Det store utenpåhengende roret er effektivt, men det er utsatt når båten ligger i havn, og Gordon passer på å ha god avstand til brygga.
SLUTTSTIV: Cumulus-en virker begynnelsesvek, men er sluttstiv.

Oppkalt etter sommerskyer

Cumulus-skyer hører mest sommeren til, men det var alt annet enn sommer da SHIRAZ ble prøveseilt.

Publisert Sist oppdatert

Når jeg spør Gordon Wright hva som er så fint med seiling, må han tenke seg grundig om. Som om det er noe han ikke har reflektert over, lik man sjelden reflekterer over at man kan gå. Så er det også mer jordnære enn filosofiske aspekter han til slutt trekker frem – som det sosiale, spenningen og mestringen. Han føler at dette er noe han behersker, sier han. Alt handler om å kontrollere seilene, og du må vite hvordan.

Og Gordon har lært seg hvordan. Oppvokst nær sjøen med båter og fiskere i en liten bygd på vestkysten av Skottland, følte han en naturlig dragning mot sjøen og var ivrig jolleseiler fra 12-årsalderen. Som stadig dyktigere seiler fikk han etter noen år tilbud om å være mannskap på større regattabåter, en karriere han etter hvert integrerte i sin yrkeskarriere som skipsingeniør.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER