Volvo Ocean Race

Alicante fortsetter som startby

I en overraskende tidlig beslutning ble det i går kjent at Alicante fortsetter som startby for Volvo Ocean Race. 

Publisert Sist oppdatert

Alicante kom mulige konkurrenter i forkjøpet da byen signerte en ny avtale med Volvo Ocean Race for 2020/21 og 2023/24. Den eksisterende avtalen med byen løper ut etter den kommende regattaen i 2017/18. Det betyr at regattaledelsen og Volvo Ocean Race museet forblir i Alicante i hvert fall til 2024.

Uventet tidlig beslutning

Beslutningen kom overraskende tidlig etter at London firmaet The Sports Consultancy bare så vidt var kommet i gang med å evaluere kandidater til å overta Alicantes rolle som startby etter at den nåværende avtalen løper ut etter 2017.

Det er imidlertid ikke overraskende at Alicante ønsket å fortsette vertsrollen for VOR starten. Volvo Ocean Race har tiltrukket Valenciana regionen 274 millioner euro i tidsrommet 2008-14, i henhold til en rapport utarbeidet av PricewaterhouseCoopers (PwC).. I tillegg kommer 47.6 millioner euro til resten av Spania. VOR har generert fulltids arbeid til 4,833 i den samme perioden.

Før konkurrerende byer kom på banen

Selv om det er et hardt økonomisk klima i Spania var det derfor ingen tvil om at byen ønsket å forlenge avtalen med VOR, og derfor måtte komme i mål med sine forhandlinger før konkurrerende byer som Lisboa og Haag for alvor kom på banen. Vi vet begge disse byene også ønsket å bli starthavn fra 2020.

Beste verktøy for markedsføring

På en felles pressekonferanse med ordføreren Alicante, Gabriel Echávarri, uttalte President for Generalitat Valenciana, Ximo Puig at Volvo Ocean Race et av de viktigste verktøy for å markedsføre Valenciana regionen. – Det er uten tvil det beste instrument vi har for å posisjonere Alicante på verdensbasis, sa han.

Alicante har vært stafthavn for de tre siste jorden rundt regattaene (2008-09, 2011-12 and 2014-15) og vil være det for fjerde gang under den eksisterende regattaen også i 2017-18, da med Lisboa som mål for den første etappen.

Bra museumsbesøk

Volvo Ocean Race museet som er gratis for publikum hadde 50,488 besøk i 2015, hvorav 44% var besøkende fra utlandet. I 2014 var tallene 59,456 besøk, 36% av dem fra utlandet.

Ruten nesten klar

Den 13 jorden rundt regattaen starter høsten 2017. Foreløpig er disse byene valgt til etappemål for seilasene i denne rekkefølge: Lisboa (POR), Cape Town (RSA), Hong Kong (HKG), Auckland (NZL), Newport (USA), Cardiff (GBR), Gøteborg (SWE), med avslutning i Haag (NED). Ytterligere havner vil bli annonsert senere.