Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

ALO MIKKEL 26

Bra nybegynnerbåt

Finland har det. Danmark og Sverige har det. Norge har det ikke. Det er snakk om seilbåtproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Overraskende romslig

Det er lett å slutte seg til både Livs og flere nettskribenters meninger om båtens fine linjer med markerte overheng i begge ender og negativ hekk. Overbygget er moderat og skråner vakkert ned mot fordekket rett foran mastefoten. Man mistenker jo at det ikke kan være rare plassen neden­under, desto mer som det neste som slår meg er de usedvanlige brede sidedekkene, som kunne vært en langt større båt verdig. Fordekket er også etter forholdene stort, og må ha vært en bra arbeidsplass for seilskift den gangen man drev med det i denne båtens barndom. Båtbredden avtar ganske markert akterover og for å få plass til en også overraskende romslig cockpit, er sargene trukket helt ut mot skutesiden.

Med cockpiten bredere enn overbygget trengs en form for beskyttende sarger også i forkant på hver side av cockpiten. Disse fremstår som en slags brede vinger ut fra akterkant av overbygget. De er likevel ikke høyere enn at det er lett å skritte over dem for å komme seg ut på dekk.

Når jeg kommer nedenunder oppdager jeg at det er nettopp disse utbyggene som gir rom for toalett akter, som Liv ønsket seg. Det ville ellers vært altfor lite høyde under sidedekkene. På motsatt side har Liv bygd inn denne åpningen for å få et sted å plassere instrumenter. Men hun trenger heller ikke høyden her med bare stikkøya under.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her