Fredrikstad Seilforening

Ambisiøst regattaprogram i 2017

Regattaprogrammet til Fredrikstad Seilforening kan ta pusten fra noen enhver. Foreningens leder, Per Arne Skjeggestad, gir deg en liten gjennomgang.

Publisert Sist oppdatert

2016 var et svært hektisk regatta-år. Er det mulig å toppe det i 2017?

Jeg får vel snakke for meg selv, men jeg har følt meg privilegert i året som har gått. Ikke bare har jeg fått lov til å være formann i verdens (antakelig) mest joviale seilforening, og jobbet sammen med tillitsvalgte og medlemmer for å nå felles mål. Jeg har samtidig også hatt gleden av å få seile mye selv, og latt meg inspirere av gode med- og motseilere.

Hva Pompeius sa

Dette gir selvsagt god tro på fremtiden, og at det nytter å stå på både som tillitsvalgt og seiler. For som Pompeius i hine hårde dager fastholdt, «navigare necesse est, vivere non est necesse». Å seile er nødvendig, men ikke å leve. Han satte med det den unike betydningen av skipsfart i et perspektiv vi kan nikke gjenkjennende til den dag i dag. Heldige som vi er, seiler vi jo mest for moro skyld, og fordi det bidrar til å gi livet mening.

Om Pompeius hadde vært medlem i Fredrikstad Seilforening, hadde han helt sikkert i stedet sagt «navigare vivere est», å seile er å leve.

Selv om 2016 var et riktig godt seilerår med medlemmer som tok både sølvmedaljer og gullmedaljer i ulike VM, er det likevel ikke alt som er rosenrødt. Vi har utfordringer som påkaller en felles innstilling og lyst til å brette opp ermene og ta i et tak!

Målrettet satsing på seilsportsligaen

Når det gjelder seilsportsligaen, klarte vi med et nødskrik å holde oss oppe i 1. divisjon. Dette til tross for at vi stilte med ulike og til dels tilfeldig sammensatte lag hver gang. Dette er selvsagt ikke en ideell måte å forvalte en sportslig innsats på. Om vi skal klare å dra nytte av seilsportsligaens muligheter til å danne faste team som jobber seg bedre og bedre hver uke, knytte sammen generasjonene til gjensidig inspirasjon samt få seilsporten i Fredrikstad i fokus for allmenheten, må vi satse mer målrettet.

Vi bør også bli flinkere til å stille opp på foreningens regattaer og arrangementer som funksjonærer. Dette er utrolig viktig for oss alle, og bidrar til et godt og givende miljø (det skal være moro å være med og bidra!) samt å garantere oss mot at ildsjelene brenner ut så altfor tidlig.

En lang rekke regattaer

Vi kommer til å være aktive i år også, vi gønnær på med Fiskemannenseilasen, Raymarine TwoStar (ja, vi har vært så heldige å få selveste Raymarine med på laget!), co-arrangerer Hankø Race Week med KNS, Melges-NM, klassemesterskap i IOD, Zhik Skjæløy OneStar, Homlungenseilasen, onsdagsseilaser på tre ulike steder samt klubbmesterskap, barne-og ungdomsseiling, seilsportsligaen samt lokal FarrEast-serie, bidrar til Union Race, bidrar til VM 8mR i tillegg til kurs og diverse medlemsmøter.

Det er med andre ord fort gjort å forskreve seg her. Så la oss gjøre 2017-sesongen til et felles løft!

Til medlemmene

Tenk gjerne gjennom hvordan og med hva nettopp du kan være med å bidra. Det kan være alt fra å bemanne startbåt, linje-eller bøyebåt, praktisk vedlikeholdsarbeid på bygninger, båter og utstyr, til administrative oppgaver.

Alt dette er kjærkomment for de av våre tillitsvalgte som sitter i timevis i telefonen hver uke for å klare å få folk nok til å kunne arrangere terminlisten. Vær med på å sette preg på foreningen din, jeg tror og håper at det vil oppleves som givende og meningsfullt!

Hva Pompeius ville ha tilføyd

Når dette leses, håper jeg at så mange som mulig har vært på allmannamøtet 1. februar og meldt sin interesse. For hadde Pompeius vært formann i Fredrikstad Seilforening, hadde han nok også lagt til:

«Cooperari necesse est». Det er nødvendig å samarbeide!

Godt seilerår.