Emirates Team New Zealand mot INEOS TEAM UK i 5. seilas, dag 2 under ACWS Auckland.

To foil or not to foil, that is the question

Ingen av båtene klarte å holde seg på foilene gjennom hele gårsdagen. Det gjorde store utslag.

Publisert Sist oppdatert

Under dagens vindforhold der det til tider blåste under 8 knop er det nesten utrolig at 75 foterne klarte å komme seg opp på foilene og oppnå godt over 20 knops fart. Det skulle likevel vise seg at ingen av båtene klarte å komme seg gjennom slag og jibber uten å dette nedpå,S og det skulle gjøre store utslag.

Sjanseløse briter

Verst gikk det ut over Ben Ainslies INEOS TEAM UK som hadde store problemer og som til slutt ga opp i matchen mot amerikanske «Patriot». Britene må nå tilbake i tenkeboksen og vil måtte bruke tiden frem til PRADA Cup Challenger Selection Series (CSS) Round Robin 9 januar - 1 februar og finalene 13-24 februar godt om de skal ha noe håp om å bringe pokalen tilbake til England.

Italia mot USA i dagens viktigste match

Også i den antatt viktigste seilasen mellom American Magic og Emirates Team New Zealand ble det foiling trøbbel som avgjorde. Da amerikanerne landet på buken og Pete Burling & Co klarte å holde seg på foilene gjennom hele seilasen, så det lyst ut for New Zealand med tanke på morgendagens finale. Utfallet av dagens siste match mellom Luna Rossa og American Magic skulle imidlertid bli avgjørende. Dersom amerikanerne kom til å gå seirende ut av denne, ville det bli likt mellom NZL, ITA og USA og vinneren av denne serien ville måtte avgjøres ved loddtrekning. Seilasen ble utrolig spennende da begge båtene falt av foilene flere ganger og det ble stadig forandringer i ledelsen. Til slutt vant Luna Rossa som nå møter Team New Zealand i finalen i det som blir Christmas Cup.