Semifinale i mye vind og dramatikk

«American Magic» tapte de to første seilasene av Prada Cup mot Luna Rossa Prada Pirelli.

Publisert Sist oppdatert

Det var mye vind i første seilas, opp mot 11 m/s, eller 22 knop. Vi så også en ny fartsrekord satt av American Magic etter å ha rundet toppmerket. 53,31 knop ble notert som den nye fartsrekorden, men den høye farten endte nesten med katastrofe igjen.

Det er satt opp syv seilaser av Prada Cup semifinalene, men når første båt har fire seiere, så er det avgjort. Seminfinalene kan være avgjort allerede i natt, om det ikke amerikanske laget gjør forbedringer.

Vinneren av semifinalene møter Team Ineos UK i finalen av Prada Cup, og vinneren av finalen møter New Zealand i America's Cup.

Første seilas

Italia vant starten, og økte ledelesen hele tiden, men det var først ved tredje runding av italienerne fikk en stor ledelse. Det var da USA mistet kontrollen i den høye farten, og landet på buken. De valgte å baute, fremfor å jibbe, og havnet på utsiden av banen.

Italia vant med nesten tre minutter.

Andre seilas

Vinden har falt til under 20 knop, men med strømmen rennende motsatt vei av vinden ble det rotere sjø.

Italia hadde igjen kontrollen under starten, og tok ledelsen. Men spenningen kom tilbake da Italia rundet andre merke. De nærmet seg runding i 49 knop da de mistet løfte på foilen. Det så ikke bar ut, men det gikk bra, og tapet ble minimalt.

Laget om bord i American Magic hadde tydeligvis noen problemer med å kontrollere båten, og Italia økte stadig ledelsen. I denne seilasen vant de med over tre minutter.

SUVEREN: Italienerne var klart best under de to første seilasene av semifinalen.
SUVEREN: Italienerne var klart best under de to første seilasene av semifinalen.